Hilvanlı oto galeri esnafından yetkililere yer tahsisi çağrısı

Hilvanlı oto galeri esnafından yetkililere yer tahsisi çağrısı

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde işerini rahat bir şekilde yapabilecekleri bir yerin bulunmamasından yakınan oto galeri esnafı, kendilerini yer tahsis edilmesi hususunda yetkililere seslendi.

Hilvanlı oto galerici esnafı, şehrin içinde kiraladıkları dükkanlarda işlerini rahat yapamadıklarını ve çevredeki insanların da bu durumdan rahatsız olduklarını belirterek, kendilerine bir oto galeri sitesi yapılmasını istedi.

İlçede oto galerinin olmayışını büyük bir eksiklik olarak ifade eden esnaf, belediye yetkililerine "bu iş size bağlı" diyerek hizmetin kendilerine sunulması çağrısında bulundu.

Oto galeri esnafından Ferit Pirinç, yetkililerin ilçenin dışında kendilerine bir yer tesis etmesini istedi.

Pirinç, "Hilvan'da bir galeri sitesine ihtiyacımız var. İlçenin dışında tıpkı ilçede bulunan bir sanayi sitesi gibi bir oto galeri sitemiz de olsa iyi olur. En azından bizim de belli bir yerimiz olmuş olur. Bu işi biz şehir içinde yapıyoruz ve çoğu kez insanlar da araba seslerinden rahatsız oluyorlar ve bu konuda şikâyetler var. Kaldırımları kullanmamız da yasak. Belediyemiz bize bir yer tahsisi ederse daha memnun oluruz. Her bir galeri arkadaşlarımızın arasında bir kilometre bazılarında ize üç kilometre var. Sıkıntılarımız bunlar. Ama bunlar toplu bir yerde olursa daha iyi olur. Dışarıdan gelen müşterilerimiz sıkıntı çekmeden direk oto galeri sitesine gelmiş olur. Hilvan, gelişen bir ilçedir. Eskiden buğday pazarı, hayvan pazarı yoktu, onlar oldu. Şu anda biz de bir oto galeri sitesi talebinde bulunuyoruz. Bizim Siverek'ten neyimiz eksik. Daha önce çarşı merkezde iş yapan arkadaşlarımız kaldırımları işgal nedeniyle yerlerini değiştirmek zorunda kaldı." diye konuştu

"Galeri sitemizin olmayışı belediyenin imkân sağlamadığından dolayıdır"

Şu anda ilçede bir oto galeri sitesinin olmayışını belediye yetkililerine bağlı bir durum olduğunu dile getiren esnaf Ferit Özdemir, belediyeden kendilerine bu hizmeti sunmalarını beklediklerini söyledi.

Özdemir, "Şu anda ilçede bir galeri sitemizin olmayışı belediyenin bize bir imkân sağlamadığından dolayıdır. Bu belediyeye bağlı olan bir şey. Şu anda her bir galerici esnafı farklı bir köşede iş yapıyor. Eğer bir galeri sitemiz olsaydı daha iyi olurdu. Biz o zaman aynı yerde toplanırdık ve dışarıdan gelen müşteriler gelip siteden alışveriş yapardı ve bu şekilde satışlarımız daha iyi olurdu. Galeri sitemiz olmadığı için biz bunları gerçekleştiremiyoruz. Bu da yetkili makamlardaki arkadaşlarımız ve abilerimize bağlı olan bir şey. Galeri sitesi olsa müşteri gelip siteyi dolaşır beğendiği arabayı alır. Şu ana kadar herhangi bir girişim yok. Belediye bir yer tesis etse galerici esnafı da o zaman gider mülkiyet olarak dükkanları alır. Şu anda sahipsiz kalmışız. Bu sorunu çözmesi için Belediye Başkanı'mızdan rica ediyoruz." dedi.

Oto galerinin olmayışını büyük bir eksiklik olarak ifade eden Ahmet Kurumlu, yetkililerde bu soruna çare bulmalarını istedi.

Kurumlu, "Ben Hilvan'da uzun süredir oto galeri işini yapıyorum. Bir oto galeri sitemizin olmayışı büyük bir eksikliktir. Bu bizim ekonomimize ve işimizi daha rahat yapmamıza engel olmaktadır. Yetkililerin bu soruna bir çare bulmasını ve bu güzel hizmeti ilçemizde tahsis edilmesi noktasında adım atmalarını temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

Bir oto galeri esnafının işini rahat bir şekilde yapabilmesi için gerekli imkan ve şartların sağlanmasına işaret eden esnaf Ahmet Ersoy, "ilçede yaklaşık 6-7 yıldır oto galeri esnafıyım. Arkadaşlarımızla birlikte aynı sıkıntıyı yaşıyoruz. Genelde yol boyunda kendi imkânlarımızla dükkân kiralayıp ticaret yapıyoruz. Bir oto galeri esnafının rahat ve verimli bir şekilde işini yapabilmesi için gerekli şartlar ve imkânların olması lazım. Ama şu anda bu yok. Temennimiz bir an önce ilçedeki yetkililerin bir an önce bu oto galeri sitesinin bir ihtiyaç olduğunu görüp ona göre adım atmalarını temenni ediyoruz." dedi

Kendisinin bir müşteri olduğunu ve sık sık araba alıp sattığını söyleyen Mahmut Toprak adlı vatandaş ise şunları söyledi: "Bu bir eksikliktir. Örneğin beni tanıyanlar bilir benim sık sık araba alıp satma gibi bir huyum var. Her bir galericinin arası bir veya iki kilometrelik yoldur. Belli bir yer olsa daha iyi olur. Şu anda kullanılan yerlerde park yer yok. Sadece birkaç arabayı bir yerde durdurmuşlar."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.