Hilvanlılar bayramlaşma programında bir araya geldi

Hilvanlılar bayramlaşma programında bir araya geldi

Hilvan Kaymakamlığı ve belediye tarafından halk ile bayramlaşma programına düzenlendi.

Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde bayramın ikinci gününde ilçe Kaymakamlığı ve belediye tarafından halk ile bayramlaşma programı düzenlendi.

Saat 13.30’da belediye çay bahçesinde düzenlenen bayramlaşma programına Kaymakam Eyüp Özdemir, Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Müftü Vekili Mahmut Akşahin, Emniyet Müdürü Nuri Sarıyar, siyasi parti yöneticileri, STK’lar, Oda Başkanları, muhtarlar ve halk katıldı.

Programda açılış konuşmasını yapan Müftü Vekili Mahmut Akşahin, Kurban Bayramı'nda ilk akla gelenin Hz İbrahim ve Hz İsmail olduğunu söyledi.

Akşahin, “İlk Peygamber olan Hz Âdem’in çocukları Allah’a kurban takdim etmişlerdir. Allah takvalı olanın kurbanını kabul etmiştir.  Dilleri, ırkları, renkleri ne olursa olsun kardeşlerimiz şu anda Hac ibadetlerini yerine getiriyorlar. Şu anda onlar lebbeyk diyerek Allah’ın emrini yerine getiriyorlar. Kurbana yüklememiz gereken anlam budur. Verdiğimiz sözleri yerine getirmek bir ve beraber olmak ve birbirimize tahammül edebilmektir.  Allah tüm İslam âlemini sıkıntılardan kurtarsın. Bu duygu ve düşünceler ile hepinizin bayramını tebrik ediyorum.” diye konuştu.

Kısa zaman önce tayini Erzurum’un Karayazı ilçesine çıkan Hilvan Kaymakam Eyüp Özdemir ise ilçe halkından helallik dileyerek şöyle konuştu:

“Hepinizin Kurban Bayramı'nı tebrik ediyorum. Yaklaşık sekiz aydır görev yapıyorum. Bu kısa sürede görevimizi ifa etmeye çalıştık. Kuşkusuz yaptıklarımız ve yapamadıklarımız olmuştur. Kaymakamlık makam katımız hemşerilerimize hiçbir sosyal, siyasal ayrım gözetmeden açık olmuştur. Hemşerilerimizin rahatça ulaşabileceği bir arkadaşınız olmaya gayret ettim. Ümit ediyorumki bunu başardık. Bayramda daha çok sıla-i rahim yaparak akrabalarımızı ziyaret ederek geçirelim. Sizlerden helallik diliyorum, hakkınızı helal edin. Ben hakkımı helal ediyorum.”

Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık da tüm ilçe halkının bayramını kutlayıp yaptığı hizmetlerden dolayı Kaymakam Eyüp Özdemir’e teşekkür etti. Program yapılan Bayramlaşma ile sone erdi.

İLKHA













Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler