Hilvanlılar yüksek elektrik faturalarına tepkili

Hilvanlılar yüksek elektrik faturalarına tepkili

Elektrik faturalarının geçen aylara göre kabarık gelmesine bir anlam veremeyen Hilvan halkı, yaşadıkları mağduriyetin giderilmesini bekliyor.

Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde son aylarda elektrik faturalarının kabarık gelmesine tepki gösteren halk, sesini duyurmaya çalışıyor. Ev ve işyerlerinde aynı cihazları kullandıkları halde yeni gelen faturaların önceki aylara göre misliyle arttığını ifade eden Hilvanlılar, ne yapacaklarını şaşırmış durumda.

DEDAŞ’a verdikleri itiraz dilekçeleriyle yaşadıkları mağduriyeti gidermeye çalışan ilçe halkı, dilekçelerine de cevap verilmediğini ileri sürüyor. Bazı esnafların işyerinin kapalı olduğu bir saatte içeride bulunan sayacın dahi okunmadan fatura kesildiğini, bu durumun da kendilerini şüphelendirdiğini belirtiyor.

Kabarık gelen faturalara itiraz etmek isteyen birçok yaşlı insanın DEDAŞ yolunda mağdur olduğu belirtilen ilçede, aynı sorunun daha önce de gündeme gelmesine rağmen yetkililerden herhangi bir açıklama yapılmaması da dikkat çekiyor.

“Üç ayda bin yüz lira para ödedim”

Elektrik faturasının her ay giderek yüksek geldiğini ifade eden esnaf Murat Bucak, şunları söyledi: “Faturamın her ay 100 TL artığını görüyorum. Bu durumu DEDAŞ’a bildirdim ancak bana 3 saat sonra indirimden faydalanmam için bir mesaj gönderdiler. Biz bundan dolayı şikâyetçiyiz. Kaçak kullanan inanların faturalarını da bize yansıtıyorlar. Eğer bazılarının faturaları eksik geliyorsa gidip onu kontrol etmeleri lazım ama bunu yapmıyorlar. Bu bedeli bize ödetiyorlar ve biz mağdur oluyoruz. Biz kaçak kullanmaya karşıyız ama kaçak kullananların faturaları bize yansıtmalarına da karşıyız. Ben üç ayda bin yüz lira para ödedim. Sesimizi de bir yerlere duyurmaya çalışıyoruz.”

“Ben dükkânda olmadığım halde sayacı okumadan gelip fatura kesmişler”

DEDAŞ görevlisinin sayacını okumadan fatura kestiğini ileri süren esnaf Fuat Toprak, “Geçen ay benim faturam 115 TL geldi bu ay 265 TL geldi aynı şeyleri kullandığım halde neden bu kadar fazla geldi ben bu farkı anlayamadım. Bu ay ben dükkânda olmadığım halde gelip fatura kesmişler. Ben namaza gitmiştim, benim elektrik saatim dükkânın içindedir, namazdan döndüğümde sayacı okumadan fatura yazıp gitmişler. Sayaç okunmadan nasıl fatura yazılabilir biz bu durumdan şüpheliyiz ve şikâyetçiyiz.  Yetkililerin gerekeni yapmasını istiyoruz.” dedi.

 “Ne fabrikam var ne de sondaj kullanıyorum”

Evinde üç parça elektronik malzeme kullandığı halde fabrika çalıştırıyormuş gibi kendisine yüksek bir fatura geldiğini belirten Mustafa Karakeçili ise “Faturam bu ay içerisinde 511 TL gelmiş. Normalde 100 ile 110 arası gelen faturamın niye bu kadar yükseldiği belli değil. Adamlar gelip yazıp gidiyorlar. Bizim evde fazla kullandığımız bir şey de yok ben ne fabrika çalıştırıyorum ne de sondaj. Benim kullandığım üç parça elektronik malzeme ve ben eskiden de bunları kullanıyordum, fakat bu kadar fatura gelmiyordu. Bu durumdan şikâyetçiyim.” diye belirtti.

“Yaşlılar DEDAŞ’a gidip gelirken mağdur oluyorlar”

Kabarık gelen faturalardan dolayı birçok yaşlı insanın DEDAŞ’a gidip gelerek mağdur olduğunu belirten esnaf Mehmet Akbıyık da tepkisini şöyle dile getirdi: “Benim kullandığım kilovat 111 olduğu halde bana 81 TL fatura gelmiş. Ben dilekçe vererek itiraz ettim ama bir haftadır dilekçeme herhangi bir cevap alamadım. DEDAŞ’ a gittim aynı şeyi yine yaşadım. Bu şekilde davranmak TEDAŞ’ın sorumsuzluğudur bence.  Bizi bu şekilde mağdur ediyorlar. Yaşlı insanlar her seferinde sayaçlarının bir kez daha okuması için DEDAŞ’a gitmek zorunda kalıyorlar. Çoğu faturanın 15 gün içinde kesildiğini bile duydum.” (Osman Gülebak, Ramazan Şefkatlı-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.