Hırsız mağduru esnaflar, ‘Yetkililerden bir beklentimiz yok’

Hırsız mağduru esnaflar, ‘Yetkililerden bir beklentimiz yok’

Batman'da yaşanan hırsızlıklara tepki gösteren esnaflar, yetkililerin yaşanan hırsızlık olaylarında ihmalkâr davrandığını ileri sürerek, yetkililerden bir beklentilerinin kalmadığını belirttiler.

Batman'da yaşanan hırsızlık olayları esnafı canından bezdirdi. Batman genelinde yaşanan hırsızlık olaylarının sık sık tekrar ettiğini belirten esnaflar, hırsızlık olaylarında devletin ihmalkâr davrandığını ileri sürdü.

Hırsızların kamera görüntülerinde görülmesine rağmen yakalanmaması ya da yakalanıp salıverilmesine tepki gösteren esnaf ise yaşadıkları bu durumdan dolayı dert yandı.

Aylar önce dükkânına giren hırsızların halen yakalanmadığını söyleyen Batman Pazaryeri Mahallesi Sevgi Caddesinde bakkaliye işleten Mehmet Sait Songuralp, 6 ay önce hırsızların dükkânına girerek iki tane borç defterini çaldıklarını ve bu durumdan dolayı alacağı olan 20 bin TL’nin almada sıkıntı çektiğini söyledi.

Songuralp, “Sadaka kutusunu, bozuk paralar, bilgisayar ve 2 bin 500 TL değerinde sigaralarımı çalmışlar. Eşkâlleri güvenlik kameralarına yakalanmasına rağmen halen bir sonuç çıkmadı. Devletten isteğim hırsızların bulunup cezalandırılmasını ve mağduriyetimin giderilmesi.” ifadelerini kullandı.

Geçen sene Ramazan ayının üçüncü günü işyerine girerek 25 bin TL değerinde malzeme ve parasını çalan hırsızların yakalanıp salıverildiğini söyleyen esnaf Arif Saydam ise, “Hırsızlar beliydi ve yakalandılar. Savcılık tarafından serbest bırakıldılar. Çalınan çelik kasamı Balpınar (Gresira) yolunda bulduk. Polisler bana boş ve kırık kasayı teslim ettiler. 25 bin TL zararım olmuştu. Yetkililerden bir beklentimiz yok. Hırsızları yakalayıp salıveren devletten ne beklenir.” şeklinde konuştu.

Esnaf, sıkça yaşanan hırsızlık olaylarının son bulması ya da asgariye indirilmesinin caydırıcı bir kanun ve polisin görevini layıkıyla yerine getirmekle mümkün olabileceğini vurguladılar. (M. Sait Çelik – İLKHA)










 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.