Hırsızlar enerji nakil hatlarına dadandı

Hırsızlar enerji nakil hatlarına dadandı

Batman'da hırsızlar, 5 direğin galvanizli çeliklerini çaldı. DEDAŞ çalışanları, bu nedenle esneyerek tehlike oluşturmaya başlayan direkleri tamir etti.

BATMAN - DEDAŞ’a ait 5 yüksek gerilim direğinin galvaniz çeliklerini çalan hırsızlar, Binatlı ve Yukarı Salat hatlarının enerji yükünü taşıyan direklerin esnemesine ve bu sebeple tehlike oluşturmasına neden oldu. DEDAŞ ekiplerinin müdahalesi ile direklerin çapraz çelikleri yeniden takılarak söz konusu tehlike önlendi.

 

DEDAŞ Sistem İşletme Müdürü Hüseyin Argunhan, yüksek gerilim direklerinin tabandan yukarıya doğru çapraz galvanizli çelik bağlantılarının hırsızlar tarafından yerlerinden sökülerek çalınmasının, direklerin esnemesine neden olduğunu belirtti. Argunhan, “Zayıflayan bu direklerin yağışlı ve fırtınalı havalarda çökme veya devrilme riski büyüktü. Bir direğin yıkılması aynı güzergâhtaki diğer direkleri de olumsuz etkileyebilir ve uzun süreli elektrik kesintilerine neden olabilirdi. Bu nedenle tehlikeyi önlemek için gerekli müdahaleyi ekiplerimiz yaptı ve bu direklerin çapraz bağlantıları yeniden yaptı.” dedi.

 

Direklerin çelik bağlantılarını söken şahısların hayatının yüksek gerilimden ötürü tehlikede olduğuna da vurgu yapan Argunhan, hem can hem de mal güvenliği açısından büyük önem arz eden bu durum karşısında vatandaşları duyarlı olmaya çağırdı.

 

Argunhan, küçük meseleymiş gibi görünen bazı şeylerin insanların ölümlerine, yaralanmalarına ve binlerce insanın mağduriyetine sebep olabileceğine dikkat çekerken, çalınan galvanizli çelik çubuk, kablo ve benzeri şeylerin hurdacılara satıldığı yönünde duyumlar aldıklarını ifade etti. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler