Hırsızlar pes dedirtti

Hırsızlar pes dedirtti

Mardin'de mahallelerindeki bir otomobilin bütün parçalarının söküldüğünü gören vatandaşlar gözlerine inanamadılar.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde bir otomobil, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından bütün parçaları sökülmüş halde bulundu.

Olay, Dunaysır Mahallesi 557'nci Sokak'ta meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, mahalle sakinleri sabah saatlerinde bir otomobilin kapı, bagaj, kaput ve koltuklarının kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından sökülmüş olduğunu gördüler. Sadece kaportası kalmış otomobille karşılaşan mahalleli gözlerine inanamadı.

Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen polis, parmak izi çalışması yaptı. Araç, çekiciyle mahalleden kaldırıldı.

Hırsızlara yönelik caydırıcı ceza olmadığı için bu tür olayların gün geçtikçe arttığını belirten mahalle sakinleri, yakalanan hırsızların hemen bırakıldıklarını ileri sürdüler.

Duruma tepki gösteren bir mahalleli, "Sabah kalktığımızda sokağımızda kapıları, koltukları, bagaj kapısı ile kaputu sökülmüş, sadece iskeleti kalmış bir otomobil bulduk. Şok geçirdik çünkü ilk defa böyle bir şeyle karşılaştık. Sonradan bütün parçalarının hırsızlar tarafından söküldüğünü anladık. Hemen polisi aradık. Özellikle son birkaç aydır hırsızlık olayları çoğaldı. Ellerine ne geçse çalmaya başladılar. Onları engelleyecek caydırıcı bir ceza yok. Bir kapıdan girip diğer kapıdan çıkıyorlar Polis yakalıyor, mahkemeye çıkarılıyor. Daha sonra ya denetimli serbestlik veriliyor ya da birkaç ay içeride kalıp tekrar salıveriliyor. Hırsızlara caydırıcı, ağır cezalar verilse hırsızlık olayları diye bir şey kalmaz." dedi. (Mehmet Aslan-İLKHA)




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.