Hırsızlığa karşı caydırıcı önlemler alınmalı

Hırsızlığa karşı caydırıcı önlemler alınmalı

Son bir ay içerisinde iş yerlerinden iki kez bisikletlerinin çalındığını belirten Hüseyin Akmermer, olayların tekrarlanmasının en büyük sebebinin caydırıcı önlemlerin alınmaması olduğunu söyledi.

Son bir ay içerisinde iki kez hırsızlar tarafından satışını yaptığı bisikletlerin çalındığını belirten iş yeri sahibi Hüseyin Akmermer, olayların tekrarlanmasının en büyük sebebinin caydırıcı önlemlerin alınmaması olduğunu söyledi.

Diyarbakır Merkez Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi'nde ucuzluk mağazası işleten Hüseyin Akmermer, son bir ay içerisinde hırsızlar tarafından satışını yaptığı bisikletlerin çalındığını, bu tür hırsızlık vakalarının tekrarlanmasının  tek sebebinin caydırıcı önlemler alınmamasından kaynaklandığını belirtti.

İlk hırsızlık vakasının geçtiğimiz Ramazan ayı içerisinde gerçekleştiğini söyleyen Akmermer, “Akşam namazını kıldıktan sonra bir bisikletin olmadığını fark ettik. O esnada yoldan geçen bir vatandaşın ‘Bisikletinizi alan şahıs binip kaçtı.’ demesi üzerine bisikleti çalan şahsın peşine düştük fakat bulamadık. Mevcut olan kamera kayıtlarını emniyete bildirdik. Emniyetten memurlar geldi ama herhangi bir netice alamadık. Olayın sonucuna ilişkin emniyete bilgi için başvurduğumda bana dosyanın savcılıkta olduğunu söylediler.” dedi.

“Olayla ilgilenecek herhangi bir ekip olmadı”

Bir ay gibi kısa bir süre içerisinde hırsızlığın tekrarlandığını hatırlatan Akmermer, “Dünkü olayımız ise ikindi namazı saat 17.58’de gerçekleşti. Daha önceki olayda kişinin eşkâli tam belli değildi ama dünkü olayımızda eşkâl tam belli. Hırsız zaten güvenlik kamerasına da yakalanıyor. Biz içeride iken şahıs gelip bisiklet zincirlerinin kilitli olmadığını fark ediyor ve fırsattan istifade ederek bisiklete binerek uzaklaşıyor. Olaydan 15 dakika sonra fark ettik ve 155’i aradık. Olayla ilgilenecek herhangi bir ekip gelmedi. Polisin, çalınan ürünün faturasını ve güvenlik kamerası görüntülerini istemesi üzerine bize en yakın olan 10 Nisan Polis Karakolu'na gittik. Güvenlik kamera görüntülerini ve faturaları ilgili memurlara teslim ettik. Tahmin edersem bu olay da bir önceki gibi pek üzerinde durulmayacak.“ diyerek sitem etti.

Son hırsızlık vakasına ilişkin şu ana kadar kendilerine bilgi verilmediğini aktaran Akmermer, “Dün saat 18.30-19.00 sıralarında karakoldaydım. Döndükten sonra saat 22.30'da olayla ilgili beni arayan numarayı aradım, tahkikatın sonucunu sorduğumda bir gelişmenin olmadığını, herhangi bir gelişmenin oluşması durumunda bilgi vereceklerini söyledi. Şu ana kadar ne bilgi veren oldu ne de olayla ilgili buraya gelen ekip oldu." dedi.

“Hırsızı yakalasanız benden önce onu salıverirsiniz”

Hırsızlık vakalarının tekrarlanmasının en büyük sebebinin caydırıcı önlemlerin alınmadığına dikkat çeken Akmermer, “Polislere ‘Caydırıcı önlemler alınmadığından dolayı hırsızı yakalasanız dahi benden önce onu salıverirsiniz.’ dedim. Caydırıcı önlemler alınmadığından adamlar bu işi yapıyor. 520 lira değerindeki çalınan bisikleti 100-150 liraya satacak, o günlük ihtiyacını giderecek, ertesi gün bir başkasını mağdur edecek.” ifadelerini kullandı.

Akmermer, “Bu iki olaydan zararım bin liradır. Şu an zaten işlerde durgunluk var, kiramızı dahi çıkarabilmiş değiliz. İş yokken bu zararların oluşması bizi rahatsız ediyor. Çevremde 24 saat kayıt yapan kameralar vardır. İstenilse bu adamlar bulunabilir. Ama ne yazık ki bir çaba sarf eden yok. Polisler halen gelip işyerimi dahi görmüş değiller. Çevredeki kameralar incelenirse rahatlıkla bulunabilir. Sağ tarafta ileride ve aynı zamanda sol taraftaki kavşakta mobeseler var.” şeklinde konuştu. 

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler