Hırsızlık anı saniye saniye görüntülendi

Hırsızlık anı saniye saniye görüntülendi

Diyarbakır'da gece yarısı bir iş yerine giren hırsızlar, 8 milimetrelik camı kırıp işyerine ait dizüstü bilgisayarı çalarak kayıplara karıştı. Hırsızlık anı saniye saniye kaydedildi.

DİYARBAKIR – Merkez Kayapınar ilçesi Diclekent semtinde bulunan doğalgaz mekanik projeleri işleten bir iş yerine gece yarısı giren hırsızlar, iş yerinin proje ve tasarım çalışmalarının içinde bulunduğu dizüstü bilgisayarı çaldı.

 

İşyeri sahibi Raif Polat, işyeri camlarının kırık olduğunu gördüğünde polis ekiplerine haber verdiğini belirterek, “Saat 04.00 sıralarında iki kişi camı taşla kırarak, içeri girmiş. 5 dakika uğraşmışlar camı kırmak için karşıda apartmanlara ait güvenlik elemanları olmasına rağmen kimse hırsızlara müdahale etmemiş. Bu olayı herkes duymasına rağmen kimsenin müdahale etmemesi bizi üzdü.” dedi.

 

Bu durumun Diyarbakır halkının duyarlılık konusunda ne kadar eksik olduğuna dikkat çeken işyeri sahibi Polat, bu hırsızlık olayının suçlusu devlet yetkilileri olduğunu iddia etti.

 

Devletin gerekli tedbirlerin alması gerektiğini ifade eden Polat, “Hırsızlar tarafından çalınan dizüstü bilgisayarda plan-proje-bilgi benzeri maddi ve manevi olarak çok değerli çalışmalarımız vardı. Yetkililerden rica ediyorum, bu konuda yardımcı olsunlar. Herkes, Allah Rızası için üzerine düşen sorumlulukları yapsın.” İfadelerini kullandı.

 

Olay yerine gelen polis ekipleri olay ile ilgili incelemelerde bulundu. (Hüseyin İçli - İLKHA)  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.