Hırsızlıktan aranan 8 kişi gözaltına alındı

Hırsızlıktan aranan 8 kişi gözaltına alındı

Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüt kapsamında nitelikli hırsızlık, suça teşvik ve suç eşyasının satın alınması suçlamalarıyla aranan kişilere yönelik Gaziantep ve Şanlıurfa’da yapılan baskınlarda 8 kişi gözaltına alındı.

Nizip Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, birçok hayvan ve motor hırsızlığı yaptıkları iddia edilen şahıslara yönelik Gaziantep ve Şanlıurfa’da eş zamanlı olarak 11 adrese gerçekleştirilen baskınlarda Gaziantep’te 6 kişi, Şanlıurfa’da ise 2 kişi gözaltına alındı.

Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı ve Nizip İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüt kapsamında nitelikli hırsızlık, suça teşvik ve suç eşyasının satın alınması suçlarını işleyen şüphelilere yönelik Gaziantep ve Şanlıurfa'da 11 ayrı adrese eş zamanlı operasyon yaptı.

11 ayrı adreste hırsızlık yaptığı belirlenen 8 kişi gözaltına alınırken, aranan 2 kişinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği belirtildi. Şahısların evlerinde arama yapan ekipler, 5 adet çalıntı büyükbaş hayvan ile 1 adet av tüfeği ile 1 tabanca ele geçirdi.

Gözaltına alınan C. Ö., K. A., S. A., B., İ. İ., ile M. A. K. jandarmadaki sorgularının tamlanmasının ardından adliyeye sevk edilirken, yaklaşık üç aydan bu yana teknik ve fiziki takibin yapıldığı baskın öncesi 10 faili meçhul nitelikli hırsızlık olayının aydınlatıldığı ve bu olaylara karışan 4 şüphelinin tutuklandığı, 2 şüphelinin ise işledikleri suç esnasında meydana gelen trafik kazasında öldüğü bildirildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.