Hizbullah Cemaati idam kararlarını lanetledi

Hizbullah Cemaati idam kararlarını lanetledi

Hizbullah Cemaati, Mısır'da 529 Müslüman hakkında verilen idam kararlarını telin etti ve tüm Müslümanları bu zulme karşı seslerini yükseltmeye çağırdı.

HABER MRK -  Hizbullah Cemaati Basın Bürosundan yapılan açıklamada, Mısır’da 529 Müslüman hakkında verilen idam kararlarına sert tepki gösterildi.

 

Müslümanların  birlik içinde olması ve güçlerini birleştirmesi gerektiğine vurgu yapılan açıklamada; ülke genelinde, Mısır’daki zulümlere karşı yapılan protestoları artarak devam etmesi gerektiğine dikkat çekildi.

 

Mısır’da halkın  yüzde  52 oyunu alarak cumhurbaşkanı seçilen Muhammed Mursi’ye yapılan darbeden bu yana barbarlıklar yaşandığı, zulümlerin yapıldığı ve vahşetlerin sergilendiği ifade edilen açıklamada,  bütün bunların dünyanın gözleri önünde yapıldığı ifade edildi. Açıklamada ,  “Üstelik ABD ve Avrupa’nın putlaştırıp İslam dünyasına kurtuluş reçetesi olarak sunulan demokrasi adına yapılıyor.” denildi.

 

Zulme karşı çıkıp direnen ve meydanlarda hiçbir şiddete başvurmayıp sadece protesto gösterisi yapan halkın üzerine mermi yağdırıldığı; kadın, erkek, çocuk, yaşlı demeden binlercesinin katledildiği belirtilen açıklamada, “Ülke çapında operasyonlar başlatıldı ve binlerce insan yakalanarak cezaevlerine dolduruldu. İhvan–ı Müslimin Teşkilatı terörist ilan edildi, mal varlığına el konuldu, tüm büroları kapatıldı.” hatırlatmasında bulunuldu.

 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bu kadar açık zulmü, vahşeti ve akıl almaz barbarlığı dünyanın gözleri önünde yaptılar ve yapmaya devam ediyorlar. Tüm bunları demokrasi adına ve demokrasiyi putlaştıran ABD ve Avrupa desteğiyle, ümmetin bağrında bir kanser tümörü gibi duran Siyonist İsrail ile işbirliği içinde yaptılar. İşin acı tarafı, bazı İslam ülkeleri de bu şer ittifakı içinde yer aldı.
 

 

Bunlar yetmiyormuş gibi Mısır’daki gözü dönmüş zalim darbeciler, şimdi de 529 Müslümana idam kararı çıkardılar. Bir yıldır meydanlarda, cadde ve sokaklarda kadın, erkek, çocuk, yaşlı ayrımı yapmadan Müslüman halk üzerine kurşun yağdırıp öldürenler bu zulümlerin failleri kendileri değilmiş gibi bugün hukuktan, demokrasiden ve kanunlardan bahsederek sözde mahkeme yoluyla idam cezası veriyorlar. Üstelik yaptıkları bunca zulmü sanki onlar değil de idama mahkûm ettikleri 529 insan yapmış gibi akıl almaz bir şekilde suçlayarak bu kararı alıyorlar.”
 

 

“Bütün bunlar gösteriyor ki; ABD ve Avrupa’nın dünyaya pompaladığı demokrasi, kendi egemenliklerini esas alan bir sömürü aracıdır ve bu demokraside uygulanan hukuk da egemenlerin hukukudur. Burada hak, adalet ve ahlaktan bahsedilemez.” denilen açıklamada, “Ve yine bunlar gösteriyor ki; Mazlum ve Mustazaf halkların kurtuluşu beşeri sistemlerde değil, ilahi vahye dayalı İslami yönetimdedir. Bunu gerçekleştirmek için Müslümanlar birlik içinde olmalı, güçlerini birleştirmeli, zalim ve müstekbirlere karşı durmalıdırlar. Aksi takdirde Mısır ve İslam coğrafyasında yaşanan bu acı tablolar yıllarca devam edebilir ve birçok yerde yaşanabilir.”diye kaydedildi.

 

Mısır’da yaşanan tüm zulüm, vahşet ve barbarlıkları, son olarak da Müslüman tutuklular için alınan idam kararını tel’in ettikleri belirtilen açıklamada, “Memleketimiz genelinde buna karşı gösterilen duyarlılığın, yapılan protesto, basın açıklaması ve diğer tepkilerin artarak ve yayılarak devam etmesini bekliyoruz. Müslümanlar, her platformda bunu dile getirmeli, bu zulme karşı sesini yükseltmeli, canlı bir şekilde gündemde tutmalı ve bu zulmü kabul etmeyeceklerini dünyaya haykırmalıdır. Davamızın sonu Allah’a hamd etmektir.” denildi.(İLKHA)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.