Hizbullah Cemaatini Papa’yla aynı fikirde gösterdi

Hizbullah Cemaatini Papa’yla aynı fikirde gösterdi

Paralel ve PKK çevrelerinin buluştuğu noktalardan biri olan Taraf gazetesinde köşe yazarlığı yapan Murat Utkucu amacını aşan söylem ve tanımlamalarda bulunarak Hizbullah Cemaatini Papa Francis’le aynı fikri savunmakla suçladı. Hızını alamayan Utkucu Hüda

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’e (s.a.v) hakaret karikatürü ve ardından uğradığı silahlı saldırıyla gündeme gelen Charlie Hebdo dergisi üzerinden Hizbullah Cemaatine suçlamalarda bulunan Taraf yazarı Utkucu,  “Hebdo Katliamı’ndan hemen sonra Kürt Hizbullah partisi Hüdapar Diyarbakır’da miting düzenledi. Peygambere Saygı temalı mitingde, katliam mağduru dergi, Allah adına lanetlenirken bir konuşmacı hızını alamayıp peygambere uzanan dilleri keseceğini söylüyordu.” diye yazdı.

Diyarbakır’da düzenlenen Peygamber Efendimiz’e saygı mitinginde dikkatini çeken iki pankart olduğunu belirten Utkucu, “Yüz bin kişilik gövde gösterisinde şahsen iki pankart dikkati çekti: Biri “Peygambere hakaret ifade özgürlüğü değildir” diğeri ise “Biji Hizbullah”. İfade özgürlüğünü Kürt Hizbullahı’ndan öğreneceksek sadece bizim değil dindarların da başı fena hâlde belada demektir.” ifadelerini kullandı.

Utkucu’nun, “Ne ilginçtir ki Altan Tan ile Hüdapar’ı buluşturan hassasiyetin yarattığı tehdit üzerine bir kez daha düşünmek gerekiyor.” diyerek İslami hassasiyetlerini tehdit olarak lanse etmeye çalışması tepkiyle karşılandı.

Amacını aşan benzetme ve tanımlamada bulunan Utkucu, Papa Francis’le Hizbullah Cemaatinin aynı ezberde kucak kucağa geldiği iddiasında bulunarak, “Sünni İslam’ın Türkiye ve Türkiye Kürdistanı’nda Hebdo cinayetine mazeret üretmesini hadi anladık. Pekâlâ, Papa Francis’e ne oluyor İsa Aşkına? Nasıl oluyor da Kürt Hizbullah’ı ile Vatikan’ın şefi aynı ezberde neredeyse kucak kucağa geliyor? Ne demişti Papa Hazretleri: ‘Eğer iyi arkadaşım Dr. Gasparri anneme küfrederse bir yumruk yemeyi bekleyebilir. Bu çok normaldir. Kimseyi provoke edemezsiniz. Kimsenin inançlarına hakaret edemezsiniz. Kimsenin inançlarını dalga konusu yapamazsınız.’ Bilgisine de şahsına da saygısızlık etmek haddimiz değil. Mesela İsa’nın sana biri yumruk atıyorsa diğer yanağını da uzat sözünü ihtimal bizden daha iyi biliyordur.” diye yazdı. (Hürseda Haber)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.