'Hizbullah en büyük mağdurlardan'

'Hizbullah en büyük mağdurlardan'

Katıldığı bir televizyon programında 'Tahşiye Kumpası' çerçevesinde düzenlenen operasyonu değerlendiren Gazeteci Ruşen Çakır, Gülen Grubu’nun toplumun farklı kesimlerine çok büyük acılar yaşattığını ifade ederek, "Çok bilinmez, Hizbullahçılar Cemaatin en

Gülen Gurubuna İstanbul Merkezli düzenlenen operasyonun yankıları sürüyor. 'Tahşiye Kumpası' çerçevesinde yapılan operasyonda Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’nın yanı sıra eski İstanbul TEM Şube Müdürü Tufan Ergüder, eski İstanbul Asayiş Şube Müdürü Ertan Erçıktı ve Mustafa Kılıçaslan çıkarıldıkları mahkemede suçlu bulunarak tutuklandı.

Ayrıca aynı soruşturma kapsamında Gülen Cemaati lideri Fethullah Gülen hakkında da yakalanma kararı çıkarıldı.

“Gazetecilere ‘terörrist’ demek vijdansızlıktır”

Haber Türk televizyonunda Gülen Grubuna yapılan operasyonu değerlendiren Gazeteci Ruşen Çakır, Gülen Grubu’nun toplumun farklı kesimlerine çok büyük acılar yaşattığını ifade etti. Hareketin kendisinden olmayan insanlara karşı çok acımasız olduğunu söyleyen Çakır, “Bir yığın Kürt gazeteci ‘şurayı’ aradı diye aylarca-yıllarca hapse girdi. Ondan sonra çıkıp, ‘Bunlar gazeteci değil, terörist’ dediler. Bu Vijdansızlıktır.” ifadelerini kullandı.

“Yapılan zulümlere Dindarlar da üzülüyor”

Gülen Hareketinin yaptıklarının dinle alakasının olmadığının altını çizen Çakır, “Yapılan zulümlere üzülen nice dindarlar tanıyorum. Bunun dinle imanla bir alakası yok. Ama şurası bir gerçek; onların mağdur ettiği insanlar hiçbir zaman onlara (Gülen Grubuna) onların yöntemiyle cevap vermeyecek. Bu da onların şansı olsun. Çok da fazla seslerini çıkarmasınlar.” dedi.

“Cemaatin en büyük mağdurlarında biri Hizbullahçılardır”

Gülen Hareketi’nin toplumun farklı kesimlerine büyük acılar yaşattığına vurgu yapan Çakır, “Mesela Kürtler, bugün cemaatin en büyük mağdurlarından birisidir. Çok bilinmez Hizbullahçılar, cemaatin en büyük mağdurlarından birisidir. Tahşiyeciler ilk defa ortaya çıktı, ama başkaları da var.” dedi. Çakır, yaşanan mağduriyetlerden dolayı Fethullah Gülen’in Türkiye toplumuna Devasa bir özür borcunun olduğunu sözlerine ekledi. (Hürseda Haber)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.