Hizbullah hükümlüleri adalet bekliyor

Hizbullah hükümlüleri adalet bekliyor

İslami faaliyetlerinden dolayı 13 yıldır cezaevinde bulunan mahkûmun ailesi; İslami davadan cezaevinde olanlara yönelik çifte standartlara tepki gösterdi. Son zamanlarda darbecilerin dahi cezaevlerinden çıktığına dikkat çeken aile, Hizbullah hükümlülerini

BATMAN - İslami faaliyetlerinden dolayı 2001 yılında yakalanarak cezaevine konan 41 yaşındaki Mahmut Avcı’nın ailesi, yaşadıkları mağduriyeti ve hukuksuzluğu İlke Haber Ajansına anlattı.

13 yıldır cezaevinde olan Mahmut Avcı ile 1997 yılında evlendiğini söyleyen Vahide Avcı, camide Kur’an dersi verdiği için eşinin haksız ve hukuksuz bir şekilde tutuklanarak cezaevine konulduğunu belirtti.

Liseyi bitirip elektrik mühendisliğini kazanan eşinin, henüz 28 yaşındayken zamanın yetkilileri ve polisin attığı iftiralar yüzünden yıllardır suçsuz sebepsiz cezaevinde tutulduğunu ifade eden Avcı, bu yüzden 4 çocuğunu tek başına büyütmek zorunda kaldığını söyledi.

Eşinin sırasıyla Batman, Diyarbakır, Bitlis, Trabzon ve son olarak Tokat cezaevine sürgün edildiğini vurgulayan Avcı, yaşanan sürgünler yüzünden yıllarca kendilerinin de harap olduğunu dile getirdi. Son zamanlarda darbecilerin dahi cezaevlerinden çıktığına dikkat çeken Avcı, bu bağlamda Hizbullah hükümlülerinin de bırakılmasını gerektiğini söyledi.

“Eşim İslami faaliyetlerinden dolayı tutuklandı”
Eşinin gözaltında yapılan ağır işkenceler yüzünden bir kulağının sağır olduğunun altını çizen Vahide Avcı, yaşadıkları hukuksuzluğu şu ifadelerle anlattı: “13 yıldır cezaevinde tutuklu bulunan Mahmut Avcı’nın eşiyim. Eşim, sadece İslami faaliyetlerinden dolayı tutuklandı ama dosyasında kendisine ait olmayan bir sürü hukuksuz isnatlar eklendi. Eşimin tek amacı İslami bir hayat yaşamaktı ve öylede yaşıyordu. İslamiyet’i sevmeyen kişiler de ona iftira atarak suçlu konumuna koydular. Böylece eşime 36 yıl ceza verdiler.”dedi.

“Mağduriyetimiz kelimelerle ifade edilemez”
Eşinin Batman, Diyarbakır, Bitlis, Trabzon ve son olarak Tokat cezaevine sürgün edildiğini bu yüzden çok sıkıntı çektiklerini dile getiren Avcı, “Kısıtlı imkânlarımızla eşimi ziyaret etmek için buradan Tokat’a kadar gitmek zorunda kalıyoruz. Bu konuda Adalet Bakanı ve Başbakan’a defalarca dilekçe yazmamıza rağmen hiçbir yanıt alamadık. Çocuklarım ufaktır ve bakacak kimsemiz yoktur. Evde çalışan kimsemiz yoktur. Kiracı olarak yaşamaktayız. Mağduriyetimiz kelimelerle ifade edilemez. Eşimi istediğim zaman gidip göremiyorum. Çocuklarım derslerinden geri kaldığı için sadece açık görüşlerde gidebiliyoruz. Saatlerce yol gidiyoruz ama eşimle sadece bir saat görüşebiliyoruz.”ifadelerini kullandı.

“İslami davadan cezaevlerinde olanlar da serbest bırakılsın”
Sosyal medyada yaşanan çifte standarda son verilmesi için “Yusufilere Özgürlük” adıyla açılan kampanyaya çok sevindiklerini söyleyen Vahide Avcı, herkesten destek istediklerini belirtti.

Son zamanlarda darbecilerin dahi cezaevlerinden çıktığına dikkat çeken Avcı, “Sadece Balyoz ve diğer suçlardan yakalananlar değil bizlerin eşleri de serbest bırakılmalıdır. Bizler de adalet ve özgürlük istiyoruz. Ama bize bir hak tanımıyorlar. Hükümetten eşim ve eşim gibilerinin tahliyesini istiyoruz. Cezaevi onları da perişan etti, bizi de…” diye konuştu.

“Kötülük yapanlar bırakıldı, sadece oğlum ve onun gibiler bırakılmadı”
Seslerini bir türlü yetkililere duyuramadıklarından yakınan Mahmut Avcı’nın annesi Asya Avcı, “13 yıldır oğlum cezaevindedir. Cezaevi çok uzaktadır. Hasta olduğum için onun görüşüne gidemiyorum. Eşi ve çocukları da görüşüne gidemiyor. Oğlumun serbest kalmasını istiyorum. Bırakılmasa da en azından yakın bir cezaevine getirilsin. Ne kadar kötülük yapan insan varsa hepsini bırakıyorlar ama sadece İslam ve Kur’an dersi verdikleri için oğlum ve oğlum gibilerini bırakmıyorlar. Oğlum hiçbir kötülük yapmamış, neden bırakılmıyor? İstiyoruz ki İslami davadan cezaevinde olanların hepsi serbest bırakılsın.” şeklinde konuştu.

“Tüm suçlular dışarıda, sadece mazlumlar içerdedir”
İslami dava dışındaki tüm siyasi mahkumların bırakıldığına dikkat çeken Mahmut Avcı’nın kardeşi Nezir Avcı ise, “Ağabeyimin hiçbir suçu yokken cezaevinde tutuluyor. Ergenekon, Balyoz ve KCK sanıklarının hepsi bırakıldı ama İslami davadan dolayı tutuklananlar bırakılmadı. Ağabeyim suçsuzdur, biz mağdur oluyoruz. Yaptığımız tüm girişimlerle şuana kadar bir sonuç alamadık. Tüm suçlular dışarıda, sadece mazlumlar içerdedir. Ağabeyim sadece Kur’an dersi verdiği için tutuklandı. Hükümetten onların temiz olduğunu görmesini ve bırakmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Biz babamızı istiyoruz”
Babalarını cezaevinde tanıdıklarını söyleyen Mahmut Avcı’nın ikiz çocukları ise şöyle konuştu: “Babamız 13 yıldır cezaevindedir. Biz doğmadan önce babamız cezaevine girmiş. Bizler babamızı dışarıda hiç görmedik. Babamızı cezaevinde tanıdık. Çocukken babamıza sürekli sorardık; ‘Baba eve ne zaman geleceksin’ diye. Babamız da, ‘yakında yakında’ diyordu. Ama 13 yıldır halen babamı bırakmadılar. Biz babamızın eve gelmesini istiyoruz. Babamızın evde yokluğu hissediliyor.” (M.Fatih Akgül-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.