Hizbullah hükümlüsü Hasan Tilki eşinin taziyesinde

Hizbullah hükümlüsü Hasan Tilki eşinin taziyesinde

Hizbullah hükümlüsü Hasan Tilki'nin eşinin vefatı üzerine cenazeye katılma isteği Cezaevi savcısı tarafından hukuksuz bir şekilde rededilsede, Tilki'nin Taziyeye katılmasına izin verildi.

2000 yılında Kur’an dersi verdiği için götürüldüğü polis karakolunda günlerce işkence yapıldıktan sonra polisin zorla imza arttırdığı belgelerle hüküm giyen Hasan Tilki’nin, geçtiğimiz günlerde vefat eden eşinin cenazesine katılmasına izin verilmemesi, farklı kesimlerin tepkisini toplamış birçok Sivil Toplum Kuruluşu'nun yanı sıra sosyal medya'da da bu hukuksuzluk büyük tepkiyle karşılanmıştı.

Edinilen bilgiye göre, Osmaniye T Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan Hizbullah Hükümlüsü Hasan Tilki'ye yönelik uygulanan hukuksuzluk zincirlerinden sonuncusu geçte olsa giderilmeye çalışılarak eşinin taziyesine katılmasına izin verildi.

Hatırlanacağı üzere, 14 yıldır asılsız suçlamalarla özgürlüğü elinden alınan Tilki’nin, 6 yıldır hastalığından dolayı eşini göremediği, eşinin son günlerinde yanında olmak için Cezaevi savcısından izin istediği, savcının buna olumsuz yanıt verdiği bilgisi daha önce Hürseda Haber'de yer almıştı. (Hürseda Haber)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler