Hizbullah Lideri Avusturya'da anıldı

Hizbullah Lideri Avusturya'da anıldı

​Hizbullah Cemaati’nin kurucu lideri Hüseyin Velioğlu, Avusturya’nın İnnsbruck şehrinde düzenlenen programla anıldı.

İnnsbruck'ta bulunan Said'i Nursi Camii'nde düzenlenen "İslam şehitleri ve Şehit Rehber'i Anma" programında başta 17 Ocak 2000 tarihinde İstanbul'un Beykoz ilçesinde bir eve düzenlenen baskında katledilen Hizbullah Cemaati kurucu lideri Hüseyin Velioğlu olmak üzere İslam davası uğruna canını veren şehitler anıldı.

Sunuculuğunu Kasım Tufan'ın yaptığı program Abdurrahman Çelik'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programda, Hizbullah Lideri Edip Gümüş'ün 17 Ocak Mesajı okundu. Program okunan Türkçe ve Kürtçe mevlitlerle program devam etti.  

Recep Abay'ın seslendirdiği ilahi ve ezgiler duygu dolu anlar yaşandı.  İlahi ve marsların ardından günün anlam ve önemini anlatmak üzere H. Latif Sertkaya kürsüye davet edildi.

Konuşmasında "şehid" ve "şehadet" konusuna değindi. "Ya şehit, ya şahit olmalıyız." diyen Sertkaya, bir Müslümanın zamanı geldiğinde İslam davası uğruna ter, gözyaşı ve son olarak kanını dökebilesi gerektiğine vurgu yaptı. Sertkaya, konuşmasının devamında şehit ve şehadet ile ilgili Hz Muhammed (sav) ve sahabelerin hayatından ders niteliğinde örnekler vererek anlatımına son verdi.

Günün anlam ve önemine binaen yapılan anlatımın ardından, Nasrullah Abay şehitlerle ilgili bir şiir okudu. Okunan şiirin son bulmasıyla, Şehid Hüseyin Velioğlu’nu anlatan bir sinevizyon gösterisi izlenime sunuldu.

Sinevizyon gösteriminden sonra, Saidi Nursi Camii İmamı Mehmet Nasır'ın duasıyla program son buldu.

İLKHA



















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.