Hizbullah liderlerinden Selahaddin Ürük mezarı başında anıldı

Hizbullah liderlerinden Selahaddin Ürük mezarı başında anıldı

Adana'nın Tekir yaylasında 5 eylül 2001 yılında polisin evine yaptığı baskın sonucunda hayatını kaybeden Selahaddin Ürük, şehadetinin 13. yıl dönümünde sevenleri tarafından mezarı başında anıldı.

MARDİN- Adana’nın Tekir yaylasında  5 eylül 2001 yılında  polisin  evine  yaptığı baskın  sonucunda hayatını kaybeden  Selahaddin Ürük,  şehadetinin 13. yıl dönümünde, sevenleri tarafından Mardin’in Mazıdağı ilçesinde bulunan mezarı başında anıldı.

 

Selahaddin Ürük,  ölümünün 13. yıl dönümü münasebeti ile mezarı başında düzenlenen. Program, sevenlerinden  Ahmet Akpolat’ın  Yasini Şerif okuması ile başladı.

 

Mezarı başında düzenlenen programda Ürük'ün örnek hayatı ile ilgili bir konuşma yapan eğitimci Hamza Dağ,  şehidin 1983-84 yıllarında İslami camia ile tanıştığını belirterek, “Şehid İslami camia ile tanıştığında Etibank fosfat işletmelerinde şube müdürü idi. Mazıdağı halkı arasında saygın biri idi. Camia ile tanıştıktan sonra işini bırakıp Mazıdağı çarşı merkezinde talebe kitap kırtasiye dükkanı açtı. Bütün zamanını İslam’a hizmete adadı.” dedi.

 

Ürük2ün  özellikle  lise  gençleri  üzerine  yoğunlaştığını  belirten  Dağ, “Şehit Selahaddin, İslami hizmetlerinden dolayı 1992 de gözaltına alınır. Üzerine atılı suçları kabul etmediği için ağır işkencelerden geçirilir. Direnişi ile herkesi kendine hayran bırakan şehid, çıkarıldığı mahkemece tutuklanıp Diyarbakır E tipi kapalı cezaevine gönderilir.” şeklinde konuştu.

 

Cezaevi sürecinden sonra hayatı muhacerat ile geçen Ürük'ün ibadi yönü ile de ilgili bilgi veren Dağ “Günlük ibadetlerini çok titiz bir şekilde yapar, nafile ve sünnetlere riayet ederdi. Vaktini hiç boş geçirmez, gece namazlarının kılınması, Cevşenin okunması, çokça tövbe edilmesi, herkesin kendi muhasebesini yapması konularına ağırlık verirdi.” dedi.

 

Programa katılan HUDA-PAR Genel Başkan Yardımcısı M. Bahattin Temel de yaptığı  kısa  konuşmada, “Bize  en ağır gelen şey,  bizi bırakıp şehit düşmüş dostların ve azizlerin arkasından konuşmaktır.  Biz bu şehidlerin davasını anlatmak zorundayız, çektikleri eziyetleri anlamak ve anlatmak zorundayız.” dedi.

 

Gençlerin özellikle bu şehidlerin hayatını iyi anlayıp yaşaması gerektiğini dile getiren Temel, “ Nasıl ki sahabeler gökteki yıldızlar ise, aynen öyle de, bu şehidler de yolumuzu aydınlatan yıldızlardır.”  şeklinde konuştu.  

 

Temel konuşmasının sonunda   mezardaki şehidlere seslenerek şöyle dedi. “ Ey Selahaddin kardeş! Ey Hatip kardeş, Ey Abdulvahap kardeş! Kalkın başınızı kaldırın ve bakın. Ektiğiniz tohumlar nasıl  da filizlenmiş, nasıl da yayılmış kalkın da görün.” dedi.

 

Mezarlıktaki programın sona ermesinin ardından  katılımcılar  birlikte Cuma namazı için camiye gitti. Cuma namazından sonra şehid  ruhuna ithafen  mevlid yemeği verildi.   (Erhan Aktumur/Süleyman Tuna-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.