Hizbullah Rehberi Velioğlu Herne’de anıldı

Hizbullah Rehberi Velioğlu Herne’de anıldı

​Hizbullah Cemaati kurucu lideri merhum Hüseyin Velioğlu, Almanya’nın Herne şehrinde düzenlenen programda dualarla yâd edildi.

17 Ocak 2000 tarihinde İstanbul Beykoz’da polis baskını sonucu şehid edilen Hizbullah Cemaati kurucu lideri merhum Hüseyin Velioğlu, Almanya’nın Herne şehrinde düzenlenen programda dua ve minnetle yâd edildi.

Herne İqra ve Essen Selam-Der’in birlikte  düzenlediği program Kur’an tilaveti ile başladı. Program İQRA Vakıf müdavimlerinden Selhattin Balat’ın Merhum Velioğlu için okuduğu şiirle devam etti.

Günün alam ve önemine binaen konuşmasını yapması için mikrofona davet edilen İQRA Vakıf hocası Said Hoca, İslami mücadeleyi hayatının merkezine alan Merhum Velioğlu’nun İslam ümmetine bıraktığı mirasın üzerinde durdu.

“Önemli olan hayatımızı kitaplaştırmaktır”

“Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz bilakis onlar diridirler fakat siz idrak edemezsiniz.” ayetini hatırlatan Said Hoca, şöyle konuştu: “Şehid Rehber kendisinden geriye ne mal ne de mülk bıraktı. Miras olarak sadece davasını yani Cemaati bıraktı. Kendisine, ‘Ağabey bir kitap yazsaydın da senden sonra ondan istifade etseydik’ diyen dava arkadaşlarına; “İstifade edeceğimiz yeteri kadar kitap var ancak bizler hayatlarımızı kitaplaştırmalıyız insanlar bizlere baktığında kendilerine kitaptan alacağı dersten fazlasını bulmalı ve almalı’ diyordu.”

Sait hoca konuşmasının devamında  Merhum Velioğlu’nun hayatının son 22 yılının tamamını İslami davaya adadığını, köy köy, kasaba kasaba yalın ayak dolaşarak davayı ulaştırmaya çalıştığını söyleyerek ‘‘Şehit Rehber; ‘Bedel ödenmeden, çalışıp çabalamadan, sadece oturup istemekle bir şey elde edilemez; başarılı olmak istiyorsak düşmandan da fazla çalışmalıyız. Davayı en ücra köylere kadar ulaştırmalıyız.’ derdi.” diye konuştu

Said hocanın konuşmasının ardından Susa İlahi Grubu, merhum Velioğlu anısına bestelenen ezgiler ve şiirler seslendirdi. Program yapılan kapanış duasıyla son buldu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.