Hizmet alamadığını belirten köy sakinleri sandığa gitmedi

Hizmet alamadığını belirten köy sakinleri sandığa gitmedi

​Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde belediyeden hizmet alamadıklarını ileri süren Güvercin Kırsal Mahallesi sakinleri protesto amacıyla oy kullanmadı.

Siverek'e 15 kilometre uzaklıkta bulunan 142 seçmenin bulunduğu Güvercin Kırsal Mahallesi sakinleri belediyenin kendilerine hizmet yapmadığını ileri sürerek sandık başına gitmedi.

Kırsal Mahalle Muhtarı Mehmet Geyik gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bizim yol, su sorunumuz var. Bugüne kadar belediye bize hizmet getirmedi. Çevremizdeki mahallere hizmet gitti bir tek bize hizmet gelmedi. Sabah geldim köylüleri çağırdım köylüler belediyenin kendilerine hizmet getirmediğini oy kullanmayacaklarını belirtiler. Bende bu karara tabi oldum. 142 seçmenin bulunduğu köyümüzde kimse oy kullanmadı" dedi.

Mahalle sakinlerinden Nurettin, Mehmet Şükrü ve Ramazan Geyik isimli vatandaşlar da "Belediye köyümüze bugüne kadar bir çivi bile çakmadı, yol ve su sorunumuz var, taziye evi sorunumuz var, okul sorunumuz var, hiç kimse bizimle ilgilenmedi. Bizde oy kullanmama kararı aldık" dediler.

Güvercin mahallesinde bulunan 1232 nolu sandıkta bulunan üç görevli yalnız oylarını kullandı görevliler saat 17.00' ye kadar bekledi. Mahalle sakinleri oy kullanmaya gelmeyince tutanak tutarak mahalleden ayrıldılar. (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)  










 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler