Hollanda Türkiye'deki Patriotları götürüyor

Hollanda Türkiye'deki Patriotları götürüyor

Hollanda hükümeti, Suriye'den gelebilecek saldırılara karşı Türkiye'ye gönderilen Patriot füzelerinin görev süresini uzatılmama kararı aldı. Patriotlar, 2015 Ocak sonunda Hollanda'ya götürülecek.

LAHEY - Hollanda hükümeti, Suriye’den gelebilecek saldırılara karşı NATO'nun isteğiyle Türkiye’ye gönderilen Patriot füzelerinin görev süresini uzatılmama kararı aldı. Hükümet, Patriot sistemlerinin, görev süresinin biteceği 2015 Ocak sonunda Hollanda’ya götürüleceğini belirtti.

 

Hollanda hükümeti ayrıca, Suriye’den Türkiye’ye yönelik saldırı tehdidinin tamamen bitmediğini belirterek, bu kapsamda NATO’nun Türkiye’yi koruma yönündeki adımlarını desteklemeyi sürdüreceklerini kaydetti.

 

Hükümet açıklamasında, sürekli kullanım durumunda olan savunma sisteminin büyük bir bakıma ihtiyacı olduğu ve bunun da ancak Hollanda’da yapılabileceği ifade edildi.

 

Açıklamada, Hollanda Genelkurmay Başkanı’nın NATO’yu alınan kararla ilgili bilgilendirdiği de belirtildi.

 

Patriot hava savunma sistemini 26 Ocak 2013 tarihinde bir yıllığına Adana’da konuşlandıran Hollanda, geçtiğimiz yıl savunma sistemi ve 250 askerden oluşan birliğin görev süresi bir yıl uzatılmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.