Hollanda’da Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi

Hollanda’da Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi

Hz Muhammed’in (sav) Kutlu Doğumu münasebetiyle Avrupa Peygamber Sevdalıları inisiyatifi tarafından Hollanda’nın Den Haag (Lahey) kentinde Kutlu Doğum Programı gerçekleştirildi.

Hollanda’nın Den Haag (Lahey) kentinde Avrupa Peygamber Sevdalıları inisiyatifi, Uluslar Arası Yardım Kuruluşu IHO-Ebrar ve Den Haag Hicret Camii tarafından halkın yoğun katılımıyla Kutlu Doğum Programı gerçekleştirildi.

Hicret Camii Hocalarından Veysel Tartık’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Hicret Camii İmamı ve Avrupa İslam Alimleri Birliği Başkan Yardımcısı Mücahit Haksever ile Hicret İlahi grubundan Mutlu Kaya’nın Türkçe ve Kürtçe Mevlid-i Şerif’i okumalarıyla devam etti.

Okunan mevlidin ardından Den Haag Yunus Emre İslam Okulu Müdürü Hollandalı Müslüman Abdussadık Maas, kısa bir selamlama konuşması yaptı.

Maas’ın konuşmasının ardından Hicret ve Kevser İlahi grupları Türkçe, Kürtçe ve Zazaca, Hz Muhammed (sav) üzerine bestelenen ilahi ve ezgileri seslendirdi.

Hicret Camii küçük Kız İlahi Grubu tarafından seslendirilen ilahiler de ilgiyle dinlendi.

‘Muhammed Rasulullah’ övgünün en güzelidir

Programa konuşmacı olarak katılan Merkez El Aksa Camii İmamı Osman Kemik Hoca, Hz Muhammed’i en güzel Kur’an-ı Kerim’in tanıttığını ve Kur’an-ı okuyarak Peygamberimizi anlamaya çalışmamız gerektiğini söyledi. Peygamberimiz için en güzel tanımların yapıldığını ve bunların hepsinin hak olduğunu söyleyen Osman Hoca, “Allah Kur’an-ı Kerim’de Muhammed Rasulullah diyor. Onun için biz ‘La ilahe illallah Muhammed Resûlullah’ diyoruz ve bu; kelimelerin, tanımların ve övgünün en güzelidir.” dedi.

Belçika’dan programa konuşmacı olarak katılan M. Fatih Demirtaş ise dünya ve ahiret hayatının güzel olmasını isteyenler için Rasulullah’ın güzel bir örnek olduğunu, çünkü Resûlullah’ın kendi heva ve hevesine göre değil, Allah’ın emir ve yönlendirmesi ile hareket ettiğini ve bu yüzden Rasulullah’ın hayatının her kesiminin örnek alınması ve buyruklarına itaat edilmesi gerektiğini vurguladı.

Resûlullah’ın İslam’ı Darul Erkam’dan başlayarak ilmek ilmek sahabelerine nakşettiğini ve Medine’de Sufa üniversitesi ile bunun doruğa çıkardığını söyleyen Demirtaş, konuşmasına şöyle devam etti: “Bu sahabeler dünyanın dört bir tarafına yayılarak İslam’ı anlattılar. Ve bizler Peygamber Sevdalıları olarak on dört asırdır elden ele gelen bu bayrağı bugün Avrupa’da temsilen Allah Resulünden almış ve O’nu temsilen buralarda bulunuyoruz. Bizler O’nun ahlakıyla, O’nun öğretileriyle, O’nun bize ulaştırdığı vahiy ikliminin nuruyla hayatımızı şekillendirmeli ve yeniden dünyaya ulaştırmalıyız.”

Konuşmacılardan sonra Avrupa Peygamber Sevdalıları Platformu’nun Avrupa genelinde düzenlemiş olduğu siyer sınavının Hollanda ayağında dereceye giren Ümit Demirel, Murat Yıldırım ve Celal Bulut’a ödülleri verildi.

Hicret Tiyatro Grubu tarafından sahnelenen Hubeyb Bin Adiy'in şehadetini konu alan tiyatro ilgiyle izlendi. Duygulu anların yaşandığı tiyatro gösteriminde, seyircilerden ağlayanların olduğu görüldü.

Binlerce kişinin katıldığı Kutlu Doğum Programı Mücahit Haksever Hoca’nın Cevşen ve kapanış duasıyla sona erdi. (Ali Aslan Işık – İLKHA)






























 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.