Hollanda’dan FETÖ’cülerin büyük bölümüne oturma izni

Hollanda’dan FETÖ’cülerin büyük bölümüne oturma izni

Hollanda'nın, Türkiye'den kaçarak sığınma talebinde bulunan FETÖ’cülerin büyük bölümüne oturma izni verdiği belirtildi.

Türkiye'den AB ülkelerine yasa dışı yollardan gidenlerin sayısında rekor artış yaşanırken Hollanda'nın, Türkiye'den kaçarak sığınma talebinde bulunan FETÖ’cülerin büyük bölümüne oturma izni verdiği ortaya çıktı.

Hollanda Televizyonu (NOS)’na göre, 2016'daki darbe girişiminden sonra, her ay onlarca Türkiye vatandaşı Hollanda'ya sığınma başvurusunda bulundu. FETÖ’cü olan bu kişilerin yüzde 73'üne Hollanda makamlarınca oturma izni verildi. Hollanda Güvenlik ve Adalet Bakanlığı ise, Türkiye kökenli sığınma başvurularını doğrulayarak, başvuru sahiplerinin nitelikleri ve sayıları konusunda açıklama yapmadı.

AB’nin Avrupa Sınır ve Sahil Güvenlik Ajansı Frontex tarafından yayımlanan 2018 Risk Analiz Raporu’nda yer alan verilere göre ise, 2017’de 2 bin 645 Türkiye vatandaşı birlik ülkelerine yasa dışı yöntemlerle giriş yapmaya çalışırken yakalandı. Bu sayının 2016 yılında 921 olduğu bildirilmişti.

Frontex tarafından açıklanan bu sayı ile Türkiye, AB ülkelerine kara sınırlarından yasa dışı yollarla giriş yapmaya çalışan ülkeler arasında Arnavutluk, Pakistan, Afganistan ve Suriye’nin ardından beşinci sırada yer aldı.

Türkiye vatandaşları en çok Doğu Akdeniz Yolu olarak adlandırılan güzergahı kullanarak AB ülkelerine yasa dışı giriş yapmaya çalıştı. Rapora göre Atatürk Havalimanı, AB’ye sahte belgeyle giriş yapmaya çalışanların en çok kullandığı havalimanı olma özelliğini bu yıl da korudu. Geçen yıl 477 kişinin buradan sahte belgeyle AB ülkelerine girmeye çalıştığı tespit edildi. Sahte belge sahiplerinin en fazla kullandığı diğer havalimanın ise Senegal’deki Dakar Havalimanı olduğu kaydedildi. (İLKHA) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.