Hortumdan etkilenen çiftçinin borçları ertelenecek

Hortumdan etkilenen çiftçinin borçları ertelenecek

​Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Antalya'da meydana gelen hortum ve doluda zarar gören çiftçinin borçlarının erteleneceğini açıkladı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Antalya'da meydana gelen hortum ve doludan kaynaklı yaşanan afet ile ilgili olarak açıklama yaptı.

Antalya'nın Demre, Kumluca, Finike, Kaş ve Serik ilçelerinde dün saat 21.30 sıralarında oluşan hortum ve dolu, bölgede büyük çaplı hasara yol açtığını belirten Fakıbaba meydana gelen afetlerin, bu beş ilçede yerleşim yerleriyle beraber başta seralar olmak üzere bazı tarımsal alanlar olumsuz etkilediğini söyledi. Fakıbaba, Finike ilçesinde ayrıca narenciye bahçelerinin de hasar gördüğünü aktardı.

Fakıbaba, "Bakanlığımıza bağlı il ve ilçe müdürlüklerimiz, tüm ekipleriyle bölgede ön hasar tespit çalışmaları yapmaktadırlar. 'Kaç çiftçimizin etkilendiği ve ne kadar alanın zarar gördüğü' şeklindeki ön hasar tespit çalışması en kısa süre içerisinde tamamlanacaktır. Kesin hasar tespiti ise önümüzdeki günlerde belli olacaktır. Tespit çalışmaları tamamlandığında kamuoyuyla paylaşılacaktır." dedi.

Çiftçi borçları ertelenecek

Meydana gelen hortum ve dolu afetlerinin, tarım sigortaları kapsamında olduğunu hatırlatan Fakıbaba, "TARSİM ekipleri, sigortalılar için sahada tespit çalışması yapmaktadırlar. Tespit edilecek sigorta kapsamındaki hasarlar, en kısa sürede tazmin edilecektir.  Ayrıca 2017 yılında afetlerden etkilenen tüm çiftçilerimizin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının ertelenmesi için Borç Ertelenmesi Kararnamesi, Bakanlar Kurulu'nda imzaya açılmıştır. Meydana gelen hortum ve dolu afetinden etkilenen Antalyalı çiftçilerimiz de bu Kararnameden faydalanabileceklerdir." ifadelerini kullandı.

Bölgedeki gelişmeleri yakından takip ettiklerini vurgulayan Fakıbaba, ilgili tüm yetkililerin incelemelerde bulunduğunu, yaraların sarılması için gereken her şeyin yapılacağını aktardı.

Afette can kaybı olmamasının tek tesellilerinin olduğunu ifade eden Fakıbaba, dolu ve hortum felaketinden etkilenen bütün üreticilere geçmiş olsun temennilerini iletti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.