Hububat ürünlerine talep artıyor

Hububat ürünlerine talep artıyor

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği GAİB Ocak- Temmuz ihracat rakamları değerlendirme toplantısı düzenledi.

GAZİANTEP - GAİB hizmet binasında düzenlenen toplantıda Hububat Bakliyat Yağlı Tohumları ve Mamulleri İhracatçıları Birliği tarafından gerçekleştirilen Ocak- Temmuz ihracat rakamları değerlendirildi. GAİB hizmet binasında düzenlenen toplantıya Mahsum Altunkaya' nın başkanlığında toplanıldı.

 

Toplantıda son dönemlerde komşu ülkelerde gelişen olayların ihracat üzerindeki etkileri masaya yatırılarak Amerika, Afrika, Uzakdoğu, AB ülkeleri ve diğer pazarlarla ilgili çalışmalara hız verilmesi yönünde yürütülen çalışmalara desteğin arttırılması kararlaştırıldı.

 

Alternatif Pazar arayışlarının sürdüğünü söyleyen Mahsum Altunkaya, “Bölgemizin en önemli ihracat kalemleri birliğimiz tarafından gerçekleştirilmektedir. Sektörel sorunlar ve bunlarla ilgili çözüm önerilerini görüşerek yeni pazarlar bulunması yönünde yürütülen çalışmaların hızlandırılmasına ve özellikle tanıtım guruplarımıza desteğin arttırılmasına karar verdik. Elbette son dönemlerde en büyük pazarlarımızdan birisi olan Irak'ta yaşanan olumsuzlukları dikkatle izliyoruz. Ancak ihracatçılarımız tek bir Pazar odaklı çalışmadığı için alternatif Pazar arayışlarımız sürüyor.” dedi.

 

Altunkaya, “ Son dönemlerde katıldığımız birçok fuarda ürünlerimize yönelik talebin arttığını gördük. Özellikle geçtiğimiz ay içerisinde Amerika'da gerçekleştirilen tanıtım çalışmaları umut vericidir. Afrika, Amerika, Uzakdoğu ve Ortadoğu ülkelerindeki Pazar payımızı güçlendirmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Hedeflediğimiz yılsonu rakamlarına ulaşacağımızı düşünüyoruz. Diğer taraftan ihracatçılarımızın kalifiye eleman sorunları için GAİB bünyesinde yürütülen eğitim çalışmalarına da gerekli desteği vermeye devam edeceğiz. İhracat yaptığımız bütün ülkelerin ekonomik ve siyasi yapılarını sürekli mercek altına almaya devam edeceğiz. Dünya yardım örgütlerinin acil yardım paketlerine özellikle hububat ve bakliyat ürünlerimizin ağırlıklı olarak girmesi için temaslarımız devam ediyor.” şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.