HÜDA PAR adayı Baylan: Vatandaş ‘Büyükşehir Yasası’ndan şikâyetçi

HÜDA PAR adayı Baylan: Vatandaş ‘Büyükşehir Yasası’ndan şikâyetçi

HÜDA PAR Şanlıurfa Milletvekili adayı Aziz Baylan, “Büyükşehir Yasası” ile birlikte vatandaşların umduğunu bulamadığını ve birçok konuda mağduriyet yaşadığını kaydetti.

HÜDA PAR Şanlıurfa Milletvekili Adayı Aziz Baylan, seçim çalışmaları kapsamında Siverek İlçe Garajını ziyaret etti.

Esnafın sorun ve sıkıntılarını dinleyen Baylan, Şanlıurfa'nın büyükşehir statüsü kazanmasının ardından yaşanan sorunlara dikkat çekti.

Büyükşehir yasasının Siverek için avantaj oluşturması gerekirken,  Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Siverek Belediyesi arasındaki koordinasyon eksikliğinden dolayı durumun dezavantaja dönüştüğünü kaydeden Baylan, "Vatandaşlarımız sorunları ile ilgili büyükşehir ve ilçe belediyesi arasında mekik dokuyorlar. En basit sorunları ile ilgili bile muhatap bulma sorunu yaşıyorlar." dedi.

ŞUSKİ ile ilgili yaşanan sıkıntıları da dile getiren Baylan, şunları söyledi:

“Bir vatandaşımız bugün bana ulaştı ve ŞUSKİ ile yaşadığı sorunlarından dolayı dert yandı. Vatandaş 2016 yılında Şirinkuyu Mahallesinde inşaata başlamış. İnşatta başlamadan önce yol, su ve kanalizasyon harçlarını ödemiş. Vatandaş, inşaatını bitirmiş, daire sahiplerine tapusunu teslim etmiş. Vatandaş evine taşınacak ama tüm başvurularına rağmen yolu yapılmamış, su ve kanalizasyon hattı çekilmemiş. ŞUSKİ, vatandaşa o bölge ile ilgili ihale yapmadıklarını, bu işlemin bir yıl sürebileceğini söylemiş. Vatandaşta haklı olarak vergisini ödediği hizmetin gecikmesinden dolayı mağdur olduğunu dile getiriyor.” (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)





















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler