HÜDA PAR Adilcevaz ilçe Kongresi yapıldı

HÜDA PAR Adilcevaz ilçe Kongresi yapıldı

HÜDA PAR Bitlis Adilcevaz ilçe kongresi yapıldı. İlçe Başkanlığına yeniden Aziz Erçetin seçildi.

Hür Dava Partisi(HÜDA PAR)Adilcevaz ilçe kongresi yapıldı. Parti ilçe binasında gerçekleştirilen kongre, yoklama ve açılış konuşmasıyla başlayıp, faaliyet raporunun okunması ve ibrası, kongre başkanlık divan seçimi, maliye raporunun okunması ve ibrası, dilek ve temennilerle devam etti. İlçe başkanlığına yeniden Aziz Erçetin seçildi. 

Kongrede kısa bir konuşma yapan HÜDA PAR Bitlis İl Başkanı Celal Gül, Adilcevaz 1.Olağan Kongresinde kendilerini yalnız bırakmayarak destek veren herkes teşekkür etti.

Gül, referansını İslam’dan alan bir parti olduklarını hatırlatarak, “Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez bir siyasi parti referansını İslam’dan alıyor. Bunu parti tüzüğünde yazmıştır. Bundan dolayı dün olduğu gibi bugünde doğrunun yanında, yanlışın karşısında olacağız. Doğru kimden gelirse gelse destekleyecek, yanlış kimden gelirse gelse karşısında duracağız.” Dedi.

Halkın kendilerinde beklentileri olduğunu vurgulayan Gül konuşmasının devamında, “Halkımızın, bizden beklentileri vardır. Bu beklentilerini karşılamak, mazlum olan bu halkımıza maddi ve manevi olarak hizmet etmek için çıktığımız bu yolda, gayret edip çalışmalıyız. Yerel seçimlerde, yeni kurulmamıza rağmen ve sınırlı yerlerde seçime girmemize rağmen aldığımız oyla bu bölgenin bir gücü olduğumuzu ispatladık.” İfadelerine yer verdi.

6-8 Ekim olaylarına da değinen Gül, “6-7 Ekim tarihinde Kobani bahane edilerek, yapılan çağrıların neticesinde savaş alanına dönen sokaklar, canına ve malına kast edilen insanlar, vahşice öldürülenler, harabeye çevrilen şehirler, talan edilen mallar karşısında halkın bizden beklentisini daha da artırmıştır. Bizler dün olduğu gibi bugünde şiddete başvurmadan, şiddeti meşru görmeden, halkın menfaatini gözetleyerek hizmet etmeye devam edeceğiz. İlçe kongremizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” Şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardında ilçe başkanlığının seçimine geçildi. Tek adayla girilen seçimde, Adilcevaz İlçe Başkanlığına yeniden Aziz Erçetin seçildi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler