HÜDA PAR "Ailede Mahremiyet" konulu seminer yapacak

HÜDA PAR "Ailede Mahremiyet" konulu seminer yapacak

HÜDA PAR İstanbul İl Kadın Kolları, "Kökü sağlam bir toplum için; Ailede mahremiyet" temalı bir seminer düzenleyecek.

HÜDA PAR İstanbul İl Kadın Kolları, okulların açılmasıyla birlikte çocukların kalabalık ortamlara girmesi sonucunda oluşabilecek istismar vakalarına dikkat çekmek amacıyla "Kökü sağlam bir toplum için; Ailede mahremiyet" temalı bir seminer düzenleyecek.

22 Eylül Cumartesi günü İstanbul Bağcılar Halk Sarayı’nda saat 14:00’te gerçekleştirilecek olan seminere, konuşmacı olarak Aile danışmanı Saliha Erdim katılacak.

Yapılacak etkinlikle ilgili açıklamada bulunan HÜDA PAR İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Münevver Aktaş, “Son dönemlerde sıklıkla rastlanan ve artık ciddi anlamda rahatsızlığın yaşandığı cinsel istismar, özelde çocuk istismarı vakaları toplumun tüm kesimlerini ilgilendiren tehlikeli ve sapkın bir psikolojik hastalıktır. Türkiye’de her 3 kız çocuğundan 1’i, her 5 erkek çocuğundan 1’i tacize uğradığı, bu vakaların yalnızca yüzde 15’inin adli mercilere ulaştığı ve son 10 yılda cinsel istismarın yüzde 125 oranında artış göstermiştir.” dedi.

Allah'ın (Celle Celalüh) anne- babaya emanet ettiği en güzel nimetin çocuk olduğunu söyleyen Aktaş, “Bu emaneti muhafaza etmek, çocuklarımızı sağlıklı bir birey olarak topluma kazandırmak anne ve baba olarak bizlerin en önemli görevi, Yaradan'a ise borcumuzdur. Topluma kazandırılacak her sağlıklı çocuk geleceğimizin güvencesidir.” dedi.

Son yıllarda artan istismar vakalarının, küçük yaşlarda ailede alınması gereken mahremiyet eğitiminin eksikliğinden kaynaklandığını belirten Aktaş “Bu konuda ebeveynlerimizin bilinçlenmesi, olası istismara yol açacak sebepleri önceden görüp tedbirini almaşı ve çocuklara istemedikleri bir durumla karşılaştıklarında 'hayır' demeleri gerektiğinin öğretilmesi bu vakaları önemli ölçüde azaltacaktır. Herkes için verimli olacağına inandığımız seminerimize tüm hanım kardeşlerimizi bekliyoruz.” ifadelerine kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.