HÜDA PAR: Bağımsız Kürdistan'a saygı duyulmalı

HÜDA PAR: Bağımsız Kürdistan'a saygı duyulmalı

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Kürtler'in bağımsızlık yönünde vereceği herhangi bir karara bölge devletlerinin saygı duyması gerektiğini belirtti.

Zekeriya Yapıcıoğlu, Güney Kürdistan'ın bağımsızlığı konusunda, “Eğer orada adil bir şekilde bir bölüşüm olacaksa, eşitçe ve kardeşçe beraber yürümek mümkünse bu yol yürünür” dedi.

Bağımsızlık kararının Araplar ile diğer etnisiteleri de yakından ilgilendirdiğini vurgulayan HÜDA PAR Genel Başkanı, şöyle devam etti:

“Eğer haklı talepleri yerine getirilmeyecekse, ekonomik ve yönetim anlamında adil bir bölüşüm olmayacaksa,  o zaman Kürtler başının çaresine bakar. Bunlar olmayacaksa iyi bir komşu olmak belki daha iyi bir seçenektir. Tabii oradaki Kürtler ve diğer etnisiteler ne karar verirse versin tüm dünya buna saygı duymak zorundadır.”

Yapıcıoğlu, özellikle Türkiye'de bazı kesimlerin, Güney Kürdistan'da kurulacak olan sözkonusu bir devlet için “2'nci israil” demesiyle ilgili olarak da şu ifadeleri kullandı.

“Onlara  şunu soruyorum; eğer siz Kürtler'in ABD, Avrupa ve diğer ülkelere muhtaç olmasını istemiyorsanız, o halde onlara destek verin ve kardeşliğinizi  gösterin ki, başkalarının desteğini gözleme durumunda  kalmasınlar.”

Zekeriya Yapıcıoğlu, “İslam milletleri arasında belki de en ümmetçi halk Kürtler'dir. Sizler, ‘Müminler kardeştir' diyorsunuz. Evet, kardeştir ama bunun bir hukuku vardır. Bunu yerine getirmek zorundasınız. Eğer getirmezseniz, bu kardeşliği bozan siz olmuş olursunuz. Bunu başkasına yükleme hakkına da sahip değilsiniz” diye konuştu.

Rudaw

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.