HÜDA PAR Batman’da şehit ve tutuklu ailelerini ziyaret etti

HÜDA PAR Batman’da şehit ve tutuklu ailelerini ziyaret etti

HÜDA PAR Batman il teşkilatından bir heyet, şehit ve tutuklu ailelerini ziyaret etti.

 HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz, beraberindeki heyetle Batman'da İslami hizmetlerinden dolayı cezaevine atılan 28 Şubat ve FETÖ mağduru ile JİTEM ve PKK tarafından katledilen Müslümanların ailelerini ziyaret ederek, bayramlarını tebrik etti.

HÜDA PAR heyeti, ziyarette şehit ve mahkûmların çocuklarına yakından ilgi gösterdiler.

Yaptıkları ziyaretle ilgili açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz, her sene olduğu gibi bu sene de şehit ve tutuklu ailelerine ziyaretler gerçekleştirdiklerini söyledi.

Durmaz, "Gittiğimiz yerlerde ailelerin sorunlarını dinledik. Özellikle yıllardır babaları cezaevinde olan kardeşlerimizi dinledik. Bugün bayram olması sebebiyle bayramlarının hüzünlü olduğunu ifade ettiler. Aynı şekilde İslam davası için mücadele etmiş, mücadele ederken de şehit edilmiş şehitlerin ailelerini de ziyaret ettik. Bu dava çok büyüktür. Aziz İslam davası için mücadele etmiş insanların varlığı, İslam’ın mesajının kitlelere ulaşmasına vesile olmaktadır." dedi.

"Mağduriyetler hâlâ devam ediyor"

28 Şubat ve FETÖ yargısı mağdurlarının yakınlarını da ziyaret ettiklerini belirten Durmaz, "Yıllardan bu yana 28 Şubat ve FETÖ yargısı tarafından mağdur edilen, kumpaslar sonucu cezaevine konulan insanların aileleri adaletin yerine gelmemesinden dolayı şikâyetçidirler. Adil bir sistemin kurulabilmesi için ve 28 Şubat ile FETÖ mağduru insanların mağduriyetlerinin giderilmesi için adımların atılmasını istiyoruz. Yıllardan bu yana bu haksızlıklar, hukuksuzluklar ve mağduriyetler devam ediyor." ifadelerini kullandı.

"Mağdurların sesine kulak vermelisiniz"

Konuşmasında yetkililere seslenen Durmaz, şunları söyledi, "Eğer vicdanen rahatlamak istiyorsanız mağdurların sesine kulak vermelisiniz. Müslüman bir ülkede yaşıyoruz ve maalesef  Müslüman olmaları sebebiyle cezaevlerinde bulunan insanlar var. 25 yıla yakın cezaevinde hayat tüketen insanlar var. Bu insanların mağduriyetlerinin bir an evvel giderilmesi gerekiyor. Bu insanların hürriyetlerine kavuşması gerekiyor." (Mehmet Sait Çelik – İLKHA)














 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.