HÜDA PAR Batman Teşkilatından "Regaip Kandili" mesajı

HÜDA PAR Batman Teşkilatından "Regaip Kandili" mesajı

HÜDA PAR Batman İl Başkanlığı, üç ayların başlangıcı ve Regaip Kandili dolayısıyla tebrik mesajı yayımladı.

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, üç ayların başlangıcı ve Regaip Kandili münasebetiyle yayımladığı mesajında, yarın idrak edilecek olan Regaip Kandilinin tüm İslam âlemi için mübarek olması temennisinde bulundu.

Mesajında rahmet mevsimi üç ayların hakkıyla istifade edilmesi gerektiğini söyleyen Şahin, "Rahmet ve mağfiret mevsimi üç aylara bizleri tekrar ulaştıran yüce Rabbimize sonsuz hamd ve şükürler olsun. Rabbimiz bizleri, rahmet mevsiminden gerçek manada ve en iyi şekilde istifade eden kullarından eylesin." dedi. 

Üç aylar içinde mübarek gün ve gecelerin olduğunu anımsatan Şahin, "Bunların ilki Recep Ayının ilk Cuma gecesinde idrak edilen Regaip Gecesi’dir. Regaip Gecesi bir kıymettir, ertesi eşref saatinin Cuma’sıdır. Regaip, Allah’tan istemek; teslimiyet ve kullukla O’na meyletmektir. Ragaip Gecesi, bizi güzelliklere davet eder. Allah’ın ayı Recep’te Regaip bir ikram ve lütuf sunumudur. Bu gece Allah için amellerimiz ve işlerimiz anlamlanır, kıymetlenir. Regaip, Recep’in ilk Cuma gecesi olarak günlerin en hayırlısı Cuma’nın kıymetini katmerleştirir. Regaip’le müminin Allah’a rağbet, hasret, arzusu çoğalır; O’ndan talebi, kulluk acziyeti ve ihlâs yakarışıyla kabul görür." diye konuştu.

Mesajının devamında Şahin, şu ifadelere yer verdi: "Bu düşüncelerle yarın idrak edeceğimiz Regaip Kandili’nin Âlem-i İslam’ın vahdet ve birliğine, mazlum ve mustazafların zulümlerden kurtuluşuna, zalim ve müstekbirlerin saltanatlarının yıkılışına, Müslümanlar başta olmak üzere tüm insanlığa huzur ve mutluluk getirmesine vesile olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ediyorum." (M.Fatih Akgül-İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.