HÜDA PAR: Bediüzzaman'ın mezar yeri açıklansın

HÜDA PAR: Bediüzzaman'ın mezar yeri açıklansın

HÜDA PAR, "Üstad Bediüzzaman Said-i Nursi’yi 64. vefat yıl dönümünde rahmet ve minnetle anarken, bu vesileyle, onun mezar yerinin açıklanması ve itibarı ile ilgili yapılan yanlışın telafisi için gereken adımların atılması çağrısında bulunuyoruz denildi.

HÜDA PAR Genel Merkezi, Bediüzzaman Said Nursi'nin vefat yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Açıklamada, Bediüzzaman Said-i Kurdî Hazretlerinin Şanlıurfa’da 23 Mart 1960 tarihinde, sabaha karşı, 87 yıllık ömrünü tamamlayarak Rahmet-i Rahman’a kavuştuğu hatırlatıldı.

Bediüzzaman'ın ömrü boyunca iman hakikatleri ve Kur’an müdafaası uğruna verdiği hizmetler sebebiyle ağır baskılar gördüğü belirtilen açıklamada, "Çekmediği cefa, görmediği eza kalmadı. Yıllarca hapis ve sürgünlerde yaşadı. Ama o hiçbir zaman davasından ve inandığı hakikatlerden vazgeçmedi. Bütün baskılara imanından gelen sonsuz kuvvet ve cesaretle karşı koydu. Ben Kur'ân'ın sönmez ve söndürülemez bir güneş olduğunu dünyaya gösterip ispat edeceğim!' şeklinde haykırarak zulme ve ilhada boyun eğmedi." denildi.

Açıklamada, şu çağrılarda bulunuldu:

"27 Mayıs 1960 ihtilalinden sonra kabrinde de rahat bırakılmadı. Kabri açılarak mübarek naaşı bilinmeyen bir yere götürüldü.

Üstad Bediüzzaman Said-i Nursi’yi 64. vefat yıl dönümünde rahmet ve minnetle anarken, bu vesileyle bir kez daha, onun mezar yerinin açıklanması ve itibarı ile ilgili yapılan yanlışın telafisi için gereken adımların atılması çağrısında bulunuyoruz." (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.