HÜDA PAR Bismil ilçe teşkilatının açılışı yapıldı

HÜDA PAR Bismil ilçe teşkilatının açılışı yapıldı

HÜDA PAR Bismil İlçe Başkanlığı, Diyarbakır ve Mardin il başkanlarının katılımıyla görkemli bir şekilde açıldı.

DİYARBAKIR - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Bismil ilçe başkanlığı, Diyarbakır il başkanı Vedat Turgut ile Mardin il başkanı Şehmuz Akman'ın katılımıyla açılışı yapıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan açılışta sık sık tekbirler getirildi.


İlk olarak konuşan HÜDA PAR Bismil ilçe başkanı Ali Bilmez, "Tek gayemiz; yüce Allah'ın rızasıdır, insanların mutluluğudur, hürriyettir, adalettir. Amacımız sadece siyaset yapmak ve muhalefet olsun diye muhalefet yapmak değildir. Amacımız gerçeklere parmak basmaktır. Tek gayemiz yüce Allah'ın rızasıdır, insanların mutluluğudur, hürriyettir, adalettir, hakkaniyettir, zulmün sona ermesidir, huzurdur, barıştır. İnsanların kaynaşmasıdır, kardeşliktir. HÜDA-PAR'ın olmasa olmaz ilkelerinden can, mal, ırz, akıl ve nesil emniyetinin sağlanması, hak ve adaletin hiçbir hatıra feda edilmeyeceği, toplumuzun yaratılışı gereği en çok ihtiyaç duyduğu manevi değerlerin korunması ve bu değerlerin korunması ve bu değerlerin hayata geçirilmesi önündeki tüm engellilerin ortadan kaldırması ile toplumun etnik temellere dayanan ayrımcılığına son verilmesi ile iktisadi yönlerden adaletli bir gelir dağılımının manevi bir sorumluluk duygusu ile gerçekleştirilmesi ve herkesin inancını çok rahat bir biçimde yaşamasının sağlaması ve herkesin ana dilinin, manevi örf ve kültürünün her yerde rahatça yaşamına geçirilmesidir. Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkesin Türk olduğu nitelemesinden vazgeçilerek Kürtlerin varlığı anayasal olarak tanınması, Türkler ve Kürtler, ülkenin asli korucu hakları olarak kabul edilmesidir" dedi.


Daha sonra söz alan Diyarbakır il başkanı Vedat Turgut konuşmasını Kürtçe olarak yaptı. HÜDA PAR'ın gün be gün ilerlediğini belirten Turgut, "İnşallah HÜDA PAR il il, ilçe ilçe, köy köy, belde belde, ev ev gezerek 'sizin hizmetinize hazırız' diyeceğiz. Bu dava Hz. Âdem'in davasıdır, bu dava Habil'in davasıdır, bu dava Hz. Yunus'un davasıdır, firavuna karşı duran Hz. Musa'nın davasıdır. Bu dava Hz Muhammed Mustafa aleyhi vesselamındır. Bu dava Bediüzaman'ın davasıdır. Bu dava Maleye Cezeri, mola Ahmet Elkoği'nin davasıdır. Partimiz tüm Müslümanlara, tüm insanlığa ve halkımıza hayırlı olsun. dedi.

Yapılan konuşmaların ardından açılış kurdelesi tekbir ve salâvatlarla kesildi. Açılışın arından katılımcılara çeşitli ikramlar yapıldı. (Hasan Gündüz - İLKHA)



 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum