HÜDA PAR Bitlis milletvekili aday adayından engellilere ziyaret

HÜDA PAR Bitlis milletvekili aday adayından engellilere ziyaret

HÜDA PAR Bitlis milletvekili aday adayı Celal Gül, Engelliler Haftası münasebetiyle engelli derneklerini ziyaret ederek sorunlarını ve taleplerini dinledi.

HÜDA PAR 27’nci dönem milletvekili aday adayı Celal Gül, 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası münasebetiyle engelliler derneğini ziyaret ederek sorunlarını ve taleplerini dinledi.

İlk olarak Bitlis Merkez Engelliler Derneğini ziyaret eden Gül’ü, dernek başkanı Ahmet Koçyiğit karşıladı.

Ziyarette, engellilerin haftasını tebrik eden Gül, engellilerin toplumda bir denge olduğunu hatırlatarak, engellilerin yılda bir hafta değil her gün hatırlanması gerektiğini belirtti. Gül, kamu binaları başta olmak üzere yapıların engellilere engel çıkarmayacak şekilde düzenlenmesi gerektiğinin de altını çizdi.

 “Bizleri rencide ediyorlar”

Kendilerine yapılan ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Bitlis Merkez Engelliler Derneği Başkanı Ahmet Koçyiğit, sorunlarıyla ilgili yıllardır yaptıkları tüm girişimlere rağmen kimsenin seslerini duymadığını söyledi.

Koçyiğit, “Yıllardır sorunumuzu dile getiriyoruz. Ne yazık ki bizi duyan yok. Bizlere bir çöp bile verdiklerinde bunu minnet haline getiriyorlar. Her yerde de bize verdiklerini anlatarak bizleri rencide ediyorlar. Memlekete faydası olan yok. Hep çıkar amaçlı iş yapıyorlar. Kör bir kuyuya düşmüşüz. Allah bize yardım etsin.” dedi.

Daha sonra Artık Saklanmak İstemiyorum (ASİBED) Derneğini ziyaret eden Gül, burada da yaptığı konuşmada, engellilerin sınava tabi tutulmadan işe alınması gerektiğini aktardı.

“Engelliler hiçbir zaman dışlanmamalıdır”

Engellilerin hiçbir şekilde rencide edilmemesi gerektiğine işaret eden Gül, “Engeliler kuraya ve sınava tabi tutulmadan işe alınmalı. Engellilere acınacak bir gözle bakılmamalı. Engellilerin bu toplumda bir denge olduğu unutulmamalı. Bu kardeşlerimiz dışlanmamalı. Onlara sahip çıkıp, topluma kazandırmalıyız. Kamu kuruluşları ve diğer alanlar inşa edilirken, mutlak surette engelli kardeşlerimizin durumu göz önünde bulundurulmalıdır.” diye konuştu.

Engelliler Haftasında kendilerine yapılan ilk ziyaret olduğunu, bu nedenle HÜDA PAR heyetine teşekkür eden Artık Saklanmak İstemiyorum Derneği Başkanı Bayram Tutkaç, engellilerin hak ettiği değeri görmediğini dile getirerek, her zaman hatırlanmak istediklerini kaydetti. (Şükrü Tontaş-İLKHA)















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.