HÜDA PAR Bitlis teşkilatından İl Müftüsüne ziyaret

HÜDA PAR Bitlis teşkilatından İl Müftüsüne ziyaret

HÜDA PAR Bitlis İl teşkilatından oluşan bir heyet, İl Müftüsü Abdülkerim Akbaba’yı makamında ziyaret etti.

HÜDA PAR Bitlis İl Başkanı Celal Gül’ün başkanlığında bir heyet, İl Müftüsü Abdülkerim Akbaba’yı makamında ziyaret etti.

Heyeti İl Müftüsü Akbaba karşıladı. Samimi bir ortamda geçen ziyarette konuşan İl Başkanı Gül, HÜDA PAR Eğitim Başkanlığınca hazırlanan Milli Eğitim Müfredatındaki aksaklıklara işaret edilen raporu Müftü Akbaba’ya takdim etti.

Ailelerin, çocuklarının dini eğitimiyle daha fazla ilgilenmeleri gerektiğine dikkat çeken Gül, okul ortamında yetişecek çocukların sağlıklı ve kaliteli bir eğitim alabilmeleri için eğitim müfredatının da kaliteli ve sağlıklı olması gerektiğini ifade etti.

Eğitim müfredatında uygulanagelen yanlışlıklara dikkat çeken Gül, şunları söyledi: “Maalesef çocuklarımızın yetiştiği eğitim kurumlarındaki ders kitapları, çocukların zihinlerini bulandıracak, kafalarında soru işareti bırakacak bilgilerle doludur. Hala ırkçı söylemlerin mevcut olduğu ders kitaplarında, eğitim alacak bir çocuğun sağlıklı bir nesil olarak yetişmesi beklenemez. Bu çarpıklıkların giderilmesi için etkili olan tüm kesimlerin sorumluluk taşıması gerekiyor. Bu bağlamda din görevlerine ve diyanette büyük sorumluluklar düşüyor.”

Kendilerine yapılan ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren İl Müftüsü Abdülkerim Akbaba,  müftülük olarak ahlaklı bir toplumun oluşması için gayret içerisinde olduklarını dile getirdi.

Akbaba, “Müftülük olarak hem Kur’an Kursu sayımızı artırarak hem de bu kurslarda yetişecek çocukların daha kaliteli bir eğitim alabilmesinin çabası içerisindeyiz. Bünyemizde çalışan din görevlilerine özellikle toplumun ırkçılıktan uzak, kardeşlik bağları içerisinde yaşamaları için tembihlerde bulunuyoruz. Görevlilerimizin bulunduğu köylerde, beldelerde, mahallelerde halkımıza gerçek manada İslam’ın güzelliklerini anlatmalarını istiyoruz. Bizlerde sağlıklı ve ahlaklı bir toplumun ancak sağlıklı bir eğitimle olabileceğine inanıyoruz.” diye konuştu.

Samimi bir ortamda geçen ziyaret, iyi temennilerle sona erdi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.