Hüda Par Bölgede Halkın Çıkarlarını Düşünüyor

Hüda Par Bölgede Halkın Çıkarlarını Düşünüyor

AK Parti MKYK Üyesi Prof. Dr. Mazhar Bağlı, “HÜDA PAR legal alanda kalmak için çok ısrarcı davranıyor. Onların bu kararlılığı her türlü takdirin üzerindedir. Böyle davranmaları kişisel çıkarlarını değil, bölgedeki insanları ve memleketi düşündükleri şekli

Doğruhaber / Manşet

 ‘PKK KIZIL KMERLER’İN FARKLI BİR VERSİYONUDUR’
PKK’nın dindarların var olduğu bir toplum istemediğini belirten AK Parti MKYK Üyesi Prof. Dr. Mazhar Bağlı, “PKK dindarlığın var olduğu bir yapı içerisinde istediği gibi at koşturamayacağını ve istediği gibi ideolojik propaganda yapıp insanları kendi avucuna alamayacağını çok iyi biliyor. PKK gibi örgütlenmeler Kamboçya’daki Kızıl Kmerler gibidirler. Kızıl Kmerler Lideri Pol Pot, herkesi proletarya yani işçi yapmak için 7 milyonluk ülkede 3 milyon insanı katletti. PKK da böyle hareket ediyor. PKK Kızıl Kmerler’in değişik bir versiyonudur.” şeklinde konuştu. 

‘HÜDA PAR BÖLGE İNSANIN ÇIKARLARINI DÜŞÜNÜYOR’
HÜDA PAR’ın gösterdiği sağduyulu tavrın Türkiye’de yeterince karşılığını görmediğinin altını çizen Bağlı, “HÜDA PAR legal alanda kalmak için çok ısrarcı davranıyor. Onların bu kararlılığı her türlü takdirin üzerindedir. Böyle davranmaları kişisel çıkarlarını değil, bölgedeki insanları ve memleketi düşündükleri şeklinde okunmalıdır. Herkesten daha çok hassas bir duyarlılığa sahip olduklarını söyleyebilirim” dedi. 

‘PKK DEREBEYLİK KURMAK İSTİYOR’
PKK’nın Kobani bahanesiyle katliam yapmasının bir kez daha onların gerçek yüzünü ortaya çıkardığını söyleyen Bağlı, “Kobani’nin bu şekilde gelmesinin sebebi orada PKK’lı Kürtlerin var olmasından dolayıdır. Kürtler Şengal’de, Musul’da ve başka yerlerde de öldürüldü ama PKK’nın itiraz ettiği yer Kobani oldu. Çünkü Kobani onların ideolojisine uygun kişilerin yaşadığı bir yer. Oradaki öldürülmeleri gerekçe gösterip burada katliam yapması PKK’nın gerçek yüzünü bir kez daha ortaya çıkardı. Bunların istediği Kürt hakkı, demokrasi veya özgürlük değil. Bir derebeylik istiyorlar” ifadelerini kullandı. 

‘PKK ÇÖZÜM İSTEMİYOR’
PKK’nın çözüm istemediğini ve bunu sürekli sabote etmeye çalıştığını belirten Bağlı, “PKK terörün bitirilmesi için muhatap alınıyor. Ama ne zaman bu yönde bir irade ortaya çıkarsa bunu sabote edecek eylemler yapıyor. PKK’nın kanlı bir biçimde bu tür süreçleri sabote etme girişimleri yaptığını iyi bilenlerden biriyim. Bu güne kadar 1993’te, 1999’da, 2005’te, 2007’de, 2011’de pek çok kere bunu yapmıştır ve yine yapmaya çalışacaktır. PKK böyle yapmasına rağmen Türkiye çözüm sürecinde ısrar etmelidir” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.