HÜDA PAR Bursa Gençlik Kollarından "Mekke'nin Fethi" programı

HÜDA PAR Bursa Gençlik Kollarından "Mekke'nin Fethi" programı

​Mekke'nin fethinin 1388'inci yıldönümü münasebetiyle HÜDA PAR Gençlik Kolları Bursa İl Başkanlığı tarafından düzenlenen programda batının zihni ve fiili işgallerine karşı Müslümanların gönülleri fethetmesi gerektiği vurgulandı.

HÜDA PAR Gençlik Kolları Bursa İl Başkanlığı tarafından Mekke'nin fethinin bin 388'inci yıldönümü münasebetiyle bir program düzenlendi.

Ördekli Kültür Merkezi'nde düzenlenen program, Ebubekir Aslan’ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Program, Mekke'nin fethi hakkında hazırlanan sinevizyon gösterimiyle devam etti.

Vatandaşların yoğun bir katılım gösterdiği programda günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan eğitimci İsa Güvendik, Mekke fethine zemin hazırlayan sebepleri ve fethin önemini anlattı.

"Ömrümüzden geçen ve bizi ölüme yaklaştıran şu bir yılın muhasebesini yapmalıyız"

Yaptıkları program hakkında İLKHA’ya açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Bursa İl Gençlik Kolları Başkanı Yunus Yılmaz, bu program ve etkinlikler aracılığıyla unutulmuş olan ‘Fetih’ kavramının halka ve gençlere tekrardan hatırlatmaya çalıştıklarını söyledi.

Yılmaz, "Koca bir yılın sonuna geldik ve yeni bir yıla başlangıç yapacağız. Biz Müslümanlar olarak öncelikle ömrümüzden geçen ve bizi ölüme yaklaştıran şu bir yılın muhasebesini yapmalıyız. Geçen şu koca yıl içerisinde Allah (celle celalühü) için, İslam ümmeti için neler yaptık, neler yapamadık? İbadetlerimizi hakkıyla ne kadar yapabildik? Dünyada var olan zulümlere karşı ne kadar sesimizi yükseltebildik? Fiili ve kavli dualarımızda dünya mazlumlarına yer verebildik mi? Devamını çokça getirebileceğimiz bu muhasebelerde eksikliklerimizi görüp bu yeni yılda telafilerini yapabilmek için gayret sarf etmeliyiz." dedi.

"Müslümanlar olarak batının oyunlarına ve ifsat yöntemlerine çok çabuk kanabiliyoruz"

Yılbaşında yapılan İslam dışı kutlamalara da değinen Yılmaz, "Yılın bu son gününü bedbahtça batı özentisi, Hıristiyan bayramı olan yılbaşı ve Noel kutlamalarıyla geçiren insanlarımıza, Müslüman halkımıza Allah’tan (celle celalühü) şuur ve basiret diliyorum. Yılbaşı kutlamaları adıyla yapılan eğlenceleri, bu geceye özel alış-veriş furyalarıyla yapılan israfları, Allah’ın, kitabında haram kıldığı ve devlet eliyle oynatılan şans oyunu ‘Milli Piyango’ ile harama batan, batırılan insanları, bu gece yapılan fuhşiyatı ve içilen sınırsız alkolü gören her göz, duyan her kulak Allah’a yapılan bu açık isyanı da görüp, duyacaktır. Maalesef ki biz Müslümanlar olarak batının oyunlarına, aldatmacalarına, ifsat yöntemlerine çok çabuk kanabiliyoruz. Bu durumu son yüzyıl dâhilinde bariz ve açık bir şekilde görebiliriz. Batı bu bahsettiğimiz son yüzyılda büyük bir ustalık ve şeytanlıkla ürettiği şeytani yöntemlerle önce Müslümanları ifsat etti, aramıza nifaklar soktu ve sonuç olarak beldelerimizi hem fiili hem de zihni olarak işgal etti. Ama halkımız hala bunun idrakinde değil ki her sene yılbaşı kutlamalarına devam ediyor." ifadelerini kullandı.

"Fetih kavramını halkımıza ve kendimize tekrardan hatırlatmaya çalışıyoruz"

Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Sonuç olarak Batı’ya kaptırdığımız günlerimizden biri olan yılın bu son gününü geri alabilme adına onların batıl kutlamalarına karşın bizler de program ve etkinliklerle ‘Mekke’nin Fethi’ kutlamaları yaparak hem günümüzü geri almaya çalışıyoruz hem de bu program ve etkinlikler aracılığıyla unutulmuş olan ‘Fetih’ kavramının bizlere anlattığı; ‘niyetlerimizi selim bir çizgide tutmayı, bir hedefe yürüyebilmek ve o yol üzerinde kalabilmek için niyetlerimize asla Allah’ın rızasından başka bir şey bulaştırmamayı, asıl olanın toprakların fethinin değil gönüllerin fethinin olduğu, sabır, cihad ve şehadetin bir sevda olarak edinilmesiyle Allah’ın vadettiği zafere erişilebileceği, başarı ve zaferin yalnızca Allah’tan olduğunu bilmeyi’ halkımıza ve kendimize tekrardan hatırlatmaya çalışıyoruz."

Program Yunus Ulaşkın’ın yaptığı dua ile son buldu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler