HÜDA PAR: Cami saldırılarını ve saldırganları telin ediyoruz

HÜDA PAR: Cami saldırılarını ve saldırganları telin ediyoruz

​HÜDA PAR, Yeni Zelanda'da onlarca Müslümanın şehid olduğu ve yaralandığı cami saldırılarının, Batı'da yükselen İslam karşıtı nefret kampanyalarının sunucu olduğuna dikkat çekti.

Yeni Zelanda'da camilere yapılan saldırılara ilişkin HÜDA PAR Genel Merkezi tarafından yapılan açıklamada, Batı’da İslam düşmanlığına dayalı nefretin kurumsal olarak desteklendiğine dikkat çekildi.

Yeni Zelanda’daki kanlı Cuma saldırısının, körüklenen nefret ideolojisinin vardığı tehlikeli boyutu gözler önüne serdiği ifade edilen açıklamada, "Eli kanlı tetikçileri ve arkalarındaki organize odakları tel’in ediyoruz." denildi.

Saldırıların İslam alemini derinden yaraladığı ifade edilen açıklamada, "Bugün Yeni Zelanda'nın Christchurch kentindeki iki camiye Cuma namazı esnasında peş peşe vahşi bir şekilde silahlı saldırı düzenlenmiştir. Tüm İslam âlemini derinden yaralayan bu menfur saldırılar sonucu yapılan son açıklamalara göre 49 Müslüman şehid edilmiş, 28’i ağır olmak üzere toplam 48 Müslüman da yaralanmıştır. İbadethaneleri hedef alan bu tür saldırıların Batı'da yükselen İslam karşıtı nefret kampanyalarının sunucu olduğu kuşkusuzdur. Batı dünyasında İslam düşmanlığına dayalı nefret duyguları kurumsal olarak desteklenirken İslam ve Müslümanların engelleyicisi olarak ırkçı, faşist odakların palazlanmasına büyük oranda göz yumulmaktadır." ifadeleri kullanıldı.

Batı’daki İslam aleyhtarı kampanyalara vurgu yapılan açıklamada,  "Batıda Müslüman şahıslara mal edilen bir takım şaibeli saldırılar karşısında topyekûn olarak Müslümanları suçlama ve İslam dinini bir nevi ‘Terör ideolojisine’ indirgeme kampanyaları, söz konusu faşist, psikopat odakları daha fazla cesaretlendirmektedir. Müslümanlara maledilen bir takım saldırılar karşısında Batı’da resmi düzeyde oluşan tepkiler benzer şekilde Yeni Zelanda’daki vahşi saldırılara karşı sergilenecek midir, doğrusu merak ediyoruz." denildi.

"Eli kanlı tetikçileri ve arkalarındaki organize odakları tel’in ediyoruz"

Yeni Zelanda’daki saldırının nefret ideolojisinin vardığı noktaya işaret ettiğine dikkat çekilen açıklamada,  "Avrupa’da ibadethanelere karşı sürmekte olan saldırıların sıradanlaştığı bugünlerde Yeni Zelanda’daki kanlı Cuma saldırısı, körüklenen nefret ideolojisinin vardığı tehlikeli boyutu gözler önüne sermektedir. Bu vesileyle eli kanlı tetikçileri ve arkalarındaki organize odakları tel’in ederken, şehid olan Müslümanlara Allah’tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve tüm Müslümanlara sabırlar vermesini, yaralıların da bir an önce sıhhatlerine kavuşmasını Rabbimizden niyaz ederiz." ifadeleri kullanıldı. (Ramazan Casuk-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler