HÜDA PAR  Çınar'da  açık alanda iftar yemeği verdi video foto

HÜDA PAR Çınar'da açık alanda iftar yemeği verdi video foto

HÜDA PAR Çınar İlçe Teşkilatı tarafından açık alanda verilen iftar yemeğine halk yoğun ilgi gösterdi.

HÜDA PAR  Çınar İlçe Teşkilatı tarafından açık alanda verilen iftar yemeğine HÜDA PAR  Genel Başkan Yardımcılar M. Hüseyin Yılmaz ile Vedat Turgut,GİK üyeler Abdüssamet Yalçın ve Mahmut Kılınç, HÜDA PAR  Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, HÜDA PAR  üye ve gönüllüleri, kanaat önderleri ve STK temsilcileri katıldı.

İftar yemeğinin verileceği sokak, itfaiye tarafından yıkandıktan sonra  halılar serilerek hazır hale getirildi.Çınar halkı iftara saatler kala yemeğin verileceği alana akın etti.

İftar programından önce konuşan HÜDA PAR  Çınar İlçe Başkanı Abdurrahman Tekdal, “Cenab-ı Hakk’a şükürler olsun ki, her sene Ramazan ayında, şu bereketli iftar sofralarımız vesilesiyle camiamızın teşkil ettiği büyük kardeşlik halkasını, tekrar mübarek Ramazan ayı münasebetiyle tesis etme imkânı buluyoruz. İşin doğrusu, bu iftar programları, İslami gelenek ve İslam  medeniyetinin değerlerini, çağımızda yeniden temsil etmek amacıyla yola çıkan HÜDA PAR’ın içten benimsediği şiarlardandır.“ dedi.

Tekdal zengin ile fakir arasındaki uçuruma değinerek, “Dünyanın bir ucunda, insanlar lüks araçlarla trafiğe çıkma yarışına girerken, diğer ucunda yalınayak insanlar, açlık ve sefalet içinde hayat mücadelesi veriyor. Dünyanın bir ucunda, fiyatlar düşmesin diye, üretim fazlası gıdalar denize dökülürken, diğer ucunda, bir lokma yiyecek bulamayan insanlar, açlıktan ölmeye devam ediyor. Bu sözüm ona modern çağda yılda 6 milyondan fazla insan açlıktan ölmektedir. Maalesef bu acılar da Cenab-ı Allah’ın tüm yeraltı ve yerüstü nimetlerini bağışlamış olduğu İslam ülkelerinde yaşanmaktadır.“ ifadelerini kullandı.

Emperyalistler  ve yerli zalim ve müstekbirleriyle  birleşerek, Müslümanlara acı çektirdiklerini belirten, Abdurrahman Tekdal, “Rabbimizin bize bir lutfü olan bu mübarek Ramazan ayındaki iftar vaktinde, Peygamber Efendimizin (sav) hadisi şeriflerinde buyurduğu gibi, iftarda bir sevinci  yaşamamız gerekirken bu manzaralar karşısında maalesef sevincimiz kursağımızda kalmaktadır. Zira kardeşlerimiz açlık nedeni ve zalim ve müstekbirlerin varil ve kimyasal bombaları altında can verirken, biz gönül rahatlığı ile bu sevinci yaşamaktan mahrumuz. Yine de Resulullah’n (sav) hadis-i  şerifleri uyarınca, iftarda bir sevinç yaşayacağız ve Cennette de Rabbimizin Cemaline mazhar olacağız, inşallah.“ şeklinde konuştu.

Özlem ajans sanatçılarından Bilal Güler’in seslendirdiği mevlid-i şerifin ardından, ezanın okunması ile davetliler hep beraber oruçlarını açtılar.

Yemeğin ardından yapılan dua ile program sona erdi.

ÇINARINSESİ















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.