HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı’ndan Hani esnafına ziyaret

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı’ndan Hani esnafına ziyaret

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu ve beraberindeki partili heyet Hani esnafını ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, İl Başkan Yardımcıları ve beraberlerindeki partili heyet, Diyarbakır’ın Hani ilçesinde esnafı ziyaret ederek sorun ve sıkıntılarını dinledi.

Bölgede yaşanan çatışmalardan dolayı çok büyük sıkıntılar yaşadıklarını ve mağdur olduklarını belirten esnaf, yaşadıkları sorunları HÜDA PAR heyetine aktardı.

PKK’nin, çatışmaları şehir merkezlerine taşıması, çukurlar kazarak sokak aralarına barikatlar kurması nedeniyle büyük mağduriyetler yaşadığını söyleyen esnaf, tüm bunlara devletin önceden müdahale etme noktasında yetersiz kaldığını belirtti.

Devletin, Çözüm Süreci’nde PKK’nin savaş hazırlığı yaparak silahlandığını gördüğü halde ‘sürece zarar gelmesin’ diyerek tüm yapılanlara  göz yumduğunu ifade eden esnaf, bunun neticesinde halkın maddi ve manevi zarara uğradığını, hükümetin de bu konuda gereken adımları atması gerektiğini belirtti.

HÜDA PAR’ı yakından takip ettiklerini ve takip ettiği siyasi çizgi ve mutedil duruşu çok yerinde bir duruş olarak gördüklerini belirten esnaf, ziyaretlerinden dolayı teşekkürlerini ilettiler.

Çatışmaların en büyük mağdurunun hiç şüphesiz bölge halkı olduğunu belirten Diyarbakır il Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, bu sonucun oluşmasına zemin hazırlayanlar kadar buna müsaade edenlerin de suçlu olduğunu söyledi.

Tanrıkulu, “Devlet, örgütün silahlanmasına adeta müsaade etti. Çünkü çözüm süreci denilen ve bu bölgeye çok ağır bir faturaya mal olan bir süreç yürütülüyordu. Evet, dediğim gibi bu bölgeye çok ağır bir bedele mal oldu. Bizler HÜDA PAR olarak bunu defalarca gündeme getirdik ve yürütülen sürecin bölgeye zarar verdiğini her seferinde ifade ettik. Ancak bu göz önünde bulundurulmadı. Buradan bir kez daha söylemek istiyorum: Zalim kim olursa olsun, ister Kürt isterse de Türk olsun fark etmez. Zulme karşı durulması, zalime meyledilmemesi gerekir. Dünün mazlumu olduğunu iddia edenlerin bu günün zalimi olduğunu görüyoruz. Halkımızın bunu görmesi lazım ve hiçbir zaman zulme prim vermemesi lazım. Nerede yanlık yaptık diyerek kendimize sormak ve bu konuda tefekkür etmemiz gerekir. Bu, halk olarak bize düşen görev. Elbette ki devlet de devlet olmasının gereğini yerine getirmeli, halka zulmetmeye yönelik her türlü çabanın önüne geçmelidir.” şeklinde konuştu.

Tanrıkulu ve beraberindeki partili heyet daha sonra yeni açılan HÜDA PAR Hani İlçe Başkanlığı yeni hizmet binasına geçerek partililerle bir araya geldi. (İLKHA)
















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum