HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığından köy ziyaretleri

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığından köy ziyaretleri

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Metin Kaya, temasları kapsamında köyleri ziyaret etmeye devam ediyor.

Ergani ilçesine bağlı köyleri ziyaret eden HÜDA PAR Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi ve Diyarbakır İl Başkanı Metin Kaya, köy halkıyla yakından ilgilenerek sorunlarını dinledi.

Köylerinde yaşadıkları sorun ve sıkıntıları Kaya’ya anlatan köyün ileri gelenleri, bozuk olan yollarının yapılması için defalarca yetkililere iletmelerine rağmen halen yapılmadığını ve bu durumdan mağdur olduklarını belirttiler.

Yollarının yazın tozdan, kışın da çamurdan geçilmediğini aktaran köy ahalisi, biran önce bu sorunlarının giderilmesi adına yetkililerin görevlerini yapmaları gerektiğini söylediler.

Belediye kurumunun halkın sorunlarıyla yakından ilgilenilmesi gereken bir mercii olduğunu ifade eden İl Başkanı Kaya, sorunlarla boğuşan bir halkın çözüm bekleyen sıkıntılarını gidermek için belediye başkanlarının elini taşın altına koyması gerektiğini söyledi.

Kendi gelirlerini, ihtiyaçlarını karşılayamadıklarından dolayı gençlerinin il dışında çalışmak zorunda kaldığını söyleyen köy ahalisi, yetkililerin hayvancılık ve tarıma daha ciddi desteklerin verilmesi gerektiğini ifade ettiler.

Devlet yetkililerinin köy gençlerinin dışarıya gitmemesi için köy halkına destek olması gerektiğinin altını çizen Kaya da bu gençler için kendi köylerinde istihdam alanlarının oluşturulması için gerekli çalışmaların yapılmasını ifade etti.

Köyleri tek tek ziyaret eden Kaya, hasta ve engellileri ziyaret edip Allah’tan şifa temennisinde bulunurken hacdan gelen hacıları da ziyaret ederek hayır dualarını aldı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler