HÜDA PAR Doğubayazıt ilçe teşkilatı aşure dağıttı

HÜDA PAR Doğubayazıt ilçe teşkilatı aşure dağıttı

HÜDA PAR Doğubayazıt ilçe teşkilatı, ziyarette bulunduğu esnaflara Muharrem ayı nedeniyle aşure ikram etti.

HÜDA PAR Doğubayazıt İlçe Teşkilatı, her hafta düzenlediği esnaf ziyaretlerine devam ederken bugün ziyarette bulundukları esnaflara, Muharrem ayı münasebetiyle aşure ikram etti.

HÜDA PAR Doğubayazıt İlçe Başkanı Cemal Arvas ve beraberindeki partililer ile birlikte haftalık esnaf ziyaretlerini gerçekleştirdi. Partililerce Ziyarette bulunulan esnafa aşure ikram edilirken esnaf duyduğu memnuniyetleri dile getirdi.

Konuyla ilgili kısa bir açıklama yapan HÜDA PAR Doğubayazıt İlçe Başkanı Cemal Arvas, şöyle konuştu: "Bilindiği gibi Muharrem ayı İslam ümmeti açısından birçok olayın yaşandığı ve şehitlerin şahı Hazreti Hüseyin'in şehid edildiği Kerbela faciasının yaşandığı bir aydır. Biz aziz şehitlerimizi hürmetle anıyoruz. Onlar bizlere bu kutlu yolu zulme rıza göstermeden izzetli ve şerefli bir duruşla nasıl sürdürebileceğimizi gösterdiler. Bu yol haksızlık ve zulümlere izin vermeyen onu ortadan kaldırmak için canların uğruna verildiği bir yoldur." ifadelerini kullandı.

Muharrem ayının birçok olayla hatırlandığını belirten Arvas, "Evet, Muharrem ayı her ne kadar Hazreti Hüseyin’in şehadeti ile hatırlansa da aynı zamanda; Hazreti Nuh’un gemiden inmesi, Hazreti Musa’nın denizi ikiye yarması, Hazreti Yusuf’un kuyudan çıkması, Hazreti Eyyüb’ün şifaya kavuşması gibi önemli hadiselerle de örtüşür.’’ dedi.

Arvas,"HÜDA PAR olarak yıllardır haftalık olarak düzenlediğimiz esnaf ziyaretlerimizde, bu hafta aşure haftasına denk gelmiş bulunmakta. Böylesine İslam ümmetinin hafızasında yer etmiş olayların yaşandığı bu günlerde Hazreti Nuh’tan günümüze Müslümanlar arasında sevilerek sürdürülen aşure tatlısı ikramını yapmak istedik ve ziyarette bulunduğumuz esnaflarımıza dağıttık" dedi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.