HÜDA PAR Eğil ve Dicle ilçe binaları dualarla açıldı

HÜDA PAR Eğil ve Dicle ilçe binaları dualarla açıldı

Hür Dava Partisi Eğil ve Dicle teşkilatları, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz ve Diyarbakır İl Başkanı Vedat Turgut'un katılımıyla dua ve salavatlar eşliğinde açıldı.

DİYARBAKIR - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Eğil ve Dicle teşkilatları HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz ve Diyarbakır İl Başkanı Vedat Turgut'un katılımıyla açıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan açılış programlarında ilçe binaları dua ve salavatlar eşliğinde hizmete açıldı.

 

Diyarbakır'ın Eğil ilçesinde HÜDA PAR Teşkilat binasının açılışına giden HÜDA PAR heyeti ilk olarak Hz. Elyesa (a.s) ve Hz. Zülküfl (a.s) Peygamberlerin kabirlerini ziyaret etti. Kabir ziyaretini tamamlayan HÜDA PAR heyeti daha sonra açılış törenine katıldı.

 

Eğil ilçe binasının açılışında Zazaca ve Türkçe konuşan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, HÜDA PAR'ın kendi çıkarları için değil, halkın çıkarları için kurulduğunu ifade etti.

 

Halkın inancına sahip çıkıp değerlerini yükselmeyi amaçladıklarını belirten Yılmaz, "Bizler Hür Dava Partisi olarak insanımızın halkımızın inancının, dininin hâkim olması için mücadele veriyoruz. Bu toplumdan küfrün, ahlaksızlığın, fuhşun her türlü kötülüğün kalkması için uğraşıyoruz. Yine bu davayı bu partiyi kurarken de biz halkımızın inancını referans alarak kurduk." dedi.

 

"Amaç halka hizmettir"
Amaçlarının halka hizmet ve halkın inancını yaşanır kılmak olduğunu ifade eden Yılmaz, "Davamız hakkaniyettir, hürriyettir, adalettir, kardeşliktir, barıştır ve huzurdur. Partimiz bu çerçevenin dışına çıkmayacaktır. Eğer biz size söz verdiğimizi yapmazsak bize destek vermeyin. Bu saydıklarımı toplumumuzda eksiklik olarak gördük, bunu toplumumuzda görmediğimiz için bunları ilkelerimiz olarak gördük. Bu ilkelerimizi de toplumumuza hâkim kılmak istiyoruz. Bu ilkelerimiz çerçevesinde bir araya gelmek istiyoruz, güç birliği yapmak istiyoruz. Bu teşkilat sadece bizim değil hepimizindir, halkındır. İstediğiniz zaman bu kapıyı çalabilir, her türlü sorun ve şikâyetinizi dile getirebilirsiniz. Burası sizin mekânınız, sizin makamınızdır. Sıkıntıya düşenlerin, çaresizlerin ve inancını özgürce yaşamak isteyenlerin kapısıdır bu kapı. Biz hizmete talibiz ve halkımıza en güzel hizmeti vereceğimize inanıyoruz. Teşkilatımızı size emanet ediyorum." diyerek konuşmasını sonlandırdı.

 

Daha sonra konuşan HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Vedat Turgut ise Kürtçe yaptığı konuşmasında, hedeflerini anlatarak, halkın partisi olan HÜDA PAR'a sahip çıkılmasını istedi.

 

"Belki bizleri tanımayanlar olur. Bunlar kimdir, nedir, nereden gelmişler diyenler olabilir." Diyen Turgut, sözlerini şöyle sürdürdü: "Aslında biz birbirimizi çok iyi tanıyoruz. Biz sizdeniz sizler de bizdensiniz. Gayemiz ilk olarak Allah'ın rızasıdır daha sonra da bu mazlum ve Mustazaf halkı zulümden sıkıntıdan kurtarmaktır. Bundan böyle Kürdistan halkının, Kürdistan topraklarının temsilcileri Müslümanlardır. Bu böyle bilinsin."

 

Molla Celal Bozdaş'ın yaptığı duayla HÜDA PAR ilçe binasının açılışı gerçekleştirildi.

 

Dicle ilçe teşkilatı dualarla açıldı
Eğil'den Dicle ilçesine geçen HÜDA PAR heyeti burada da HÜDA PAR Dicle Teşkilatı'nın açılışına katıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan açılış etkinliğinde sık sık tekbirler getirildi.

 

Dicle İlçe Teşkilatının açılışına katılan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz burada yaptığı konuşmada halka hizmetin hakka hizmet olduğunu ifade etti.

 

"HÜDA PAR'ın davası Müslüman halkın davasıdır"
Davalarının İslam davası olduğunu ifade eden Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, "İnşaallah bu dava bu halkın davasıdır, bu halkın inancının davasıdır. Değerli Piran halkı! Bugün burada Hür Dava Partisi'nin Dicle/Piran ilçe teşkilatını açmış bulunuyoruz. Burada teşkilatımızı açmak bizim için bir şereftir, bir onurdur. Çünkü burası Şeyh Said kıyamının merkezidir. Burası Şeyh Said'e destek vermiş, arka çıkmış ve onunla beraber yol yürümüş bir memlekettir. Bundan dolayı burada teşkilat açmak, burada sizlerle beraber olmak ve sizlere hizmet etmek bizim için onurdur, şereftir. Biz partimizi kurarken mal mülk, dünya sevdası için bu partiyi kurmadık. Bizim partimizin bir düşüncesi, bir davası var. Biz halkımızın her türlü ihtiyacını karşılamak için buradayız. Ve bizim inancımız, bizim düşüncemiz şunu emrediyor bize: 'Eğer hak yolda halka hizmet ederseniz, bu aynı zamanda hakka hizmettir. Bizler de bu şuur ve bu bilinçle partimizi kurduk. Bu bilinçle teşkilatlanıyoruz ve sizlere hizmet etmek için teşkilatlarımızı peş peşe açıyoruz. Dualarla, salavatlarla, Kur'an-ı Kerim'lerle açıyoruz. Hayırlı olmasını diliyoruz." dedi.

 

"HÜDA PAR halkın partisidir"
HÜDA PAR'ın halkın partisi olduğunu ifade eden Yılmaz, "Hür Dava Partisi'nin halkın partisi olduğu, kısa zamanda görülecektir. Sizin desteğinizle, sizin yardımlarınızla, el ele, kol kola her türlü zulmü birlikte ortadan kaldıracağız. Bu toplumda kardeşliği, barışı, huzuru getireceğiz inşaallah. Halkımız partimizin eliyle hizmet görecek ve hizmetin ne olduğunu başkaları da görecek." şeklinde ifade etti.

 

"Toplumun düzelmesi idarecinin elindedir"
Hür Dava Partisi'nin çıkışıyla kötü gidişatın düzeleceğini ifade eden Yılmaz, "Yukarıdan aşağıya ıslah faaliyetleri olacak. Gençlerimize sahip çıkacak, her türlü kötülükten koruyacağız. Bütün gençlerimiz dinini, kitabını, Allah'ını, Peygamberini bilen ve bu yolda çalışan insanlar haline gelecek. İnşaallah bu partimizin açılışı bu beldemize de bu ilçemize de hayırlı olacak. Ve hayırlı hizmetlere önayak olacak, hayırlı hizmetlerin başlangıcı olacaktır inşaallah. İnşaallah Şeyh Said ve dava arkadaşlarının, ondan önceki mücadele veren tüm İslam erlerinin, halkının her türlü değerine sahip çıkan, halkını korumak için mücadele eden insanların, Müslümanların davasına sahip çıkacak ve bıraktıkları yerden devam edecektir. İnşaallah hepimiz bunu çok yakında göreceğiz." ifadelerini kullandı.

 

Molla Nazım'ın yaptığı duadan sonra ilçe teşkilatının açılışı gerçekleştirildi. (Hüseyin Yalçın / Ömer Yasin Ergin - İLKHA)

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.