HÜDA PAR Genel Başkanı Sağlam Silvan'da ziyaretlerde bulundu

HÜDA PAR Genel Başkanı Sağlam Silvan'da ziyaretlerde bulundu

HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Silvan ilçesine giden HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, 28 Şubat ve FETÖ yargısı mağduru aileler başta olmak üzere, hanımı vefat eden eğitimci Cihad Azarkan'ın taziyesine katıldı ve Susa Camiinde şehid edilen 4 kardeşin babasını ve Susa Şehidliğini ziyaret etti.

Beraberindeki GİK üyeleri ve partili heyet ile Silvan Hacı Faris Taziye evine gelen Sağlam, hanımı vefat eden eğitimci Cihad Azarkan'a başsağlığında bulundu.

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesinde uzun süredir kanser tedavisi gören Cihad Azarkan'ın hanımı, yoğun bakımdayken hayatını kaybetmişti. Merhumenin vefatı nedeniyle taziye evine giden Sağlam, merhumeye Allah'tan rahmet, ailesine ve yakın akrabalarına sabırlar diledi.

Taziye ziyaretinden sonra 28 Şubat ve FETÖ yargısı mağdurlarından 18 yıldır cezaevinde bulunan Abdulcebbar Kırtay'ın ailesi ile Silvan ulemasından Molla Ali Baran'ın ailelerini ziyaret eden Sağlam, ailelere sabır temennisinde bulundu.

Daha sonra 1992 yılında PKK tarafından Susa Camiinde kurşuna dizilerek katledilen 10 cami yareninden olan 4 kardeşin babası Hacı Mustafa Fidancı'ya bir ziyaret gerçekleştiren Sağlam, Mustafa Fidancı'yla bir süre sohbet ederek dua talep etti.

Temasları kapsamında son olarak ilçeye bağlı Susa (Yolaç) köyünde 1992 yılında PKK tarafından camide kurşuna dizilerek katledilen 10 Camii Şehidinin kabristanını ziyaret etti.

Susa Şehidliğinde medfun bulunan şehidlerin ruhlarına Fatiha okuyan Sağlam, Allah yolunda can veren şehidlerin birer kandil olduğunu söyledi.

Sağlam ve beraberindeki heyet, temaslarının ardından ilçeden ayrıldı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler