HÜDA PAR Genel Başkanı Sağlam’dan İstanbul’da bir dizi ziyaret

HÜDA PAR Genel Başkanı Sağlam’dan İstanbul’da bir dizi ziyaret

​HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, bir dizi temaslarda bulunmak üzere geldiği İstanbul’da, İhvanul Müslimin, Mısır Cemaati İslami ve Asya-Afrika İşbirliği Konseyi gibi önemli temsilciliklere ziyaret gerçekleştirdi.

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere İstanbul’da bulunan HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, başta Müslüman Kardeşler Teşkilatı temsilcileri olmak üzere, Mısır Cemaati İslami, Filistinliler ile Dayanışma Derneği (FİD-DER), Asya-Afrika İşbirliği Konseyi ile İnşa ve Kalkınma Partisi yetkililerini ziyaret etti.

Mısır’ın ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin şehadeti nedeniyle İstanbul İl Müftülüğü tarafından Fatih Camii'nde düzenlenen gıyabi cenaze namazına katılan Sağlam, burada İhvanul Müslimin Genel Sekreteri Muhammed Hüseyin ve İhvanul Müslimin İstişare Kurulu Üyesi Mithatt Haddad ile kısa süre sohbet etti.

Yetkililerle Mısır’ın son durumu ve yaşananlarla ilgili görüş alışverişinde bulunan Sağlam, Muhammed Mursi’nin şehadeti vesilesiyle taziyelerini iletti.

Genel Başkan Sağlam, daha sonra Asya-Afrika İşbirliği Konseyi Başkanı Münir Said’i ziyaret etti. Ziyarette dünya ve Türkiye gündemi ele alınırken, yoksullukla mücadele eden Afrika’nın son durumu hakkında da bilgi aldı.

Sağlam, daha sonra beraberindeki heyetle, Mısır Cemaati İslami Dış İlişkiler Sorumlusu İslam El Ğamri ve Mısır İnşa ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Tarık ez-Zümer’i, Mısır Hak ve Hürriyet Partisi İstanbul Temsilciliğinde ziyaret etti.

Burada da İslam âleminin içinde bulunduğu parçalanmışlık halinin masaya yatırıldığı görüşmede, Mısır’ın son durumu ve yaşanan gelişmeler konuşuldu.

Son olarak, Filistinliler ile Dayanışma Derneği (FİD-DER) Mütevelli Heyeti Başkanı Ebubekir Reşid’i ziyaret eden Sağlam, burada da Kudüs’ün özgürlüğü ve siyonist terör şebekesine karşı yapılması gerekenler hakkında görüşlerini sundu.

Ziyaretlerde HÜDA PAR Genel Başkanı Sağlam’a, Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Eşin ve Abdullah Aslan eşlik etti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.