HÜDA PAR Genel Başkanı Sağlam’dan Mevlid Kandili mesajı

HÜDA PAR Genel Başkanı Sağlam’dan Mevlid Kandili mesajı

​HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, Hazreti Muhammed'in dünyaya teşriflerinin hicri yıldönümü münasebetiyle mesaj yayımladı.

HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, bu gece idrak edilecek Mevlid Kandili dolayısıyla yayımlandığı mesajda, hak ve adaletin bütün yeryüzüne yeniden hâkim olması için Hazreti Muhammed'in (sallallahu aleyhi vesellem) mesajına dört elle sarılmak gerektiğini belirtti.

Sağlam mesajında, insanlığın içinde bulunduğu maddi ve manevi buhranların tek çözüm yolunun, Hazreti Muhammed'in (sallallahu aleyhi vesellem) mesajına dört elle sarılmakla ve hayat nizamını uygulamakla mümkün olacağına dikkat çekti.

İnsanların asırlar boyu Hazreti Muhammed’in(sallallahu aleyhi vesellem) yol göstericiliğine ihtiyacının olduğunu söyleyen Sağlam, “Âlemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed’in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) 15 asır önce dünyaya teşriflerinin sene-i devriyesini idrak etmekteyiz. Asırlar boyu hep iyilik rehberi olarak anılan o kutlu önderin siretine, yol göstericiliğine toplum olarak bugün daha çok ihtiyacımız vardır. İnsanlığın içinde bulunduğu maddi ve manevi buhranların tek çözüm yolu, O'nun getirdiği hayat nizamını ferdi ve içtimai boyutlarıyla uygulayabilmektir.” dedi.

“Ümmetin yaşadığı sıkıntıların asıl kaynağı, kardeşlik bilincinin yitirilmesidir”

İslam âleminin içinde bulunduğu çaresizlikten kurtulmasının yolu, Hazreti Muhammed’in sünnet-i seniyyesine sarılmakla mümkün olabileceğinin altını çizen Sağlam, “İslam âleminin içinde bulunduğu bölünmüşlük, dağınıklık ve çaresizlikten kurtulmanın, O'nun siretini öğrenmek ve sünnet-i seniyyesine sarılmakla mümkün olabileceği artık şüphe götürmez bir gerçektir. ‘Hepiniz çobansınız ve güttüklerinizden sorumlusunuz’ düsturuyla Müslümanların, O'nun örnek hayatını her şeyden önce çocuklarına-aile fertlerine öğretmeleri ve O’nun kutlu yaşam biçimini herkes için ‘örnek hayat’ şeklinde ilan etmeleri zaruret halini almalıdır. Ümmetin yaşadığı sıkıntıların asıl kaynağı, kardeşlik bilincinin yitirilmesidir. Kutlu doğumunu idrak ettiğimiz o Resul’ün Sünnet-i seniyyesine bir daha sarılarak tekrar kardeş olduğumuzun idrakine varmak suretiyle ihtilafları bir kenara bırakarak asli kimliğimize kavuşmanın yollarını aramalıyız.” ifadelerini kullandı.

Bu kandilin işgal altındaki İslam beldelerinin kurtuluşuna vesile olması temenni eden Sağlam, “Bu vesile ile; İslam Alemi’nin Mevlid Kandilini tebrik eder, Mevlid-i Şerif’in Müslümanların aralarındaki ihtilafları bir kenara bırakarak yeniden Ümmet olma şuuruna kavuşmalarına; başta Kudüs olmak üzere zulüm ve işgal altındaki İslam beldelerinin kurtuluşuna vesile olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ediyorum.” şeklinde konuştu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.