HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu halkla bayramlaştı

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu halkla bayramlaştı

Memleketi Batman’a gelen HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, kılınan bayram namazının ardından halkla bayramlaştı.

Kurban Bayramı münasebetiyle memleketi Batman’a gelen HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, bayram namazını Gültepe Mahallesinde bulunan Seyyit Hüsnü Genç Camii'nde kılıp, halkla bayramlaştı.

Bayram namazının ardından cami çıkışı gazetecilere açıklamalarda bulunan Yapıcıoğlu, tüm İslam âleminin Kurban Bayramını tebrik etti.

Bayram öncesi yaşanan patlamalara değinen Yapıcıoğlu, “Maalesef uzunca bir süredir bayram günlerinde dahi veya bayrama yakın bayram arefelerinde dahi dünyanın farklı bölgelerinde saldırılar, patlamalar ve bombalamalar devam ediyor. İnsan kanı akmaya devam ediyor. Gönül isterdi ki Kurban Bayramlarında sadece Allah rızası için kesilen kurbanların kanı aksın. Akan kan, insan kanı olmasın fakat maalesef      bunlar hep temennide kalıyor. İnsanlık yolunu şaşırmış. Allah-u Teâlâ’nın emirlerine karşı çıkan insan yani insanlığın dışına çıkan insan nereye kadar yol alacağı belli olmuyor. Esfel-i safiline yuvarlanmak bu olsa gerek. Yoksa bayram günlerinde dahi zulmün her çeşidini kendisi gibi Allah’ın kulu olan diğer insanlara reva görmek insanlık değildir. Beşeriyet eğer, beşeriyetten insanlığa yükselemezse bu kan deryası içerisinde daha uzun süre debelenmeye devam edecektir. Ama umut ediyoruz ki bu bayram insanların uyanışına, zulmün sona ermesine, mazlumların kurtuluşuna ümmetin silkinişine ve bir araya gelmesine vesile olsun inşallah.” dedi.

Myanmar ordusu ve Budist çetelerin saldırılarına maruz kalan Arakanlı (Rohingya) Müslümanları maruz kaldığı zulümlerine değinen Yapıcıoğlu, İslam ümmetinin ümmet olmaktan çıkmış olmasının sorunlarının yaşadığımızı söyledi.

"Ümmetin ruhu uykudadır"

Yapıcıoğlu, “Bugün bayram Mescid-i Haram'ın etrafından dünyanın farklı bölgelerinden gelen Müslümanlar bir araya geldiler. Mescidi haramın birer şubesi hükmünde olan camilerde ümmetin geri kalan fentleri yani hac farizasını yerine getirmek için kutsal topraklara gidenlerin dışında kalanlarda bu camilerde toplandılar, bir araya geldiler. Keşke senede bir defa Müslümanlar Mescid-i Haram'ın etrafında toplandıklarında Arafat’ta vakfeye durduklarında ümmet olma şuurunu tam anlamıyla uyandırabilselerdi. Ümmetin ruhu uykudadır, ölmemiştir fakat derin bir uykudadır inşallah bir gün uyanacaktır. Eğer o ümmet ruhu uyanırsa eğer gerçekten Müslümanlar ümmet olarak bir araya gelebilirlerse senede bir defa toplandıkları yerde bunu bir kongreye dönüştürebilir. Ümmetin sorunlarını kendi ortak dertleri olarak görüp bunun çözüm yollarını konuşabilirlerse, bir araya gelebilirlerse o zaman belki dünyanın farklı bölgelerinde bu ümmetin farklı unsurlarının bu kadar kolay bir şekilde katliama maruz kalmaları çok kolay olmayacak. İnşallah o gün bu katliamlar sona erecek. O günleri dünya gözüyle göre bilmeyi umut ediyoruz. İnşallah çok uzak değildir.” ifadelerini kullandı.

Annesinin kabrini ziyaret etti

Yapıcıoğlu, daha sonra kabristana giderek, annesi merhume Münevver hanım ile ninesi Sariye Yapıcıoğlu'nun ruhları için Yasin-i Şerif ve Fatiha okudu.

İLKHA
































 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.