HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu Şeyh Nureddin'i ziyaret etti

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu Şeyh Nureddin'i ziyaret etti

Parti çalışmaları kapsamında Bitlis’e giden HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Şeyh Nureddin Mutlu’yu ziyaret etti.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Nakşibendi Şeyhi, Şeyh Nureddin Mutlu’yu Bitlis'in Güroymak ilçesindeki (Norşîn) dergâhında ziyaret etti.

Yapıcıoğlu'nu oldukça sıcak karşılayan Şeyh Nurettin Mutlu, bölgenin yaşanan sorunlarına dair siyasi partilerin çözümden yana tavır koymaları gerektiğini belirterek, bölge sorunlarının temelinde cehaletin olduğunu, ilmin yaygınlaştırılması için herkesin çaba göstermesi gerektiği ifade etti.

Cehaletin, toplumun bozulmasında büyük bir etken olduğunu belirten Yapıcıoğlu ise mevcut cehaletin ortadan kaldırılması için sorumluluk bilincine sahip âlimler ve yöneticilerin yetişmesi gerektiğini ifade ederek, "Her şeyden önce Rabbimize karşı haddimizi bilmeli, bu bilinç ve şuurla hareket etmeliyiz. Elbette ki, sizin de buyurduğunuz gibi ilim çok mühimdir. Ancak şuurlu Müslümanlar olarak hayatın her alanında etkin bir şekilde çalışmalı ve bu alanlarda vuku bulan sorunları çözme gayreti içerisinde olmalıyız. Siz ilimde, biz siyasette başkası ise başka bir alanda çalışıyor. Cehalet de ancak bu şekilde bitecektir.” dedi.

Yaklaşık 45 dakika süren görüşmenin ardından kılınan ikindi namazı sonrasında Yapıcıoğlu, Şeyh Abdurrahman Et- Taği’nin türbesini ziyaret etti.

Ziyaret sonrası basına kısa bir değerlendirmede bulunan Yapıcıoğlu, ziyaret için gittikleri her ilde o bölgede bulunan kanaat önderleri, âlim ve şeyhlerini ziyaret ederek, hayır dualarını aldıklarını söyledi.

Yapıcıoğlu, “Her zaman için dini ve sosyal hayata dair çalışmalarda bulunan, medreselerde ilim ve irşad hizmetlerini gayretle sürdüren âlimlerimize olan sevgi ve muhabbetimizin bir karşılığı olarak bugün de buraya geldik. Yapmış olduğumuz ziyaretlerde seydalarımızın hayır dualarını alıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Şeyh Nureddin Mutlu’yu ziyaretinin ardından Güroymak'tan ayrılan Yapıcıoğlu, Bitlis İl Başkanlığına geçti.

İLKHA















Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.