HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu : "6-8 Ekim'den Ders Alınmadı"

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu : "6-8 Ekim'den Ders Alınmadı"

Konya'da partililerle bir araya gelen HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu gündemle alakalı değerlendirmelerde bulundu.

KONYA - Bazı temaslarda bulunmak üzere Konya’ya gelen HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu partililerle bir araya geldi. Burada partililere gündemle alakalı bir konuşma yaptı.

Yapıcıpığlu, “Türkiye’nin uzun süreden beridir PKK’nin vahşetini konuştuğunu, 3 haftadan beridir gündemin yoğunluklu olarak bu gelişmeler etrafında şekillendiğini belirtti. Bununla birlikte Ermenek’teki maden kazasına da değinen Yapıcıoğlu, “Ermenek’teki kazayı maden işletmecisi ‘ Bu bir doğal afettir.’ diye ifade etmiş. Evet, ismi üzerinde, kaza olabilir, fakat asıl neden, 3-5 kuruş daha az masraf yapayım derken maalesef böyle cinayetlerin meydana gelmesine sebebiyet veriliyor olmasıdır” diye konuştu.

Türkiye de insan hayatının çok ucuz olduğunu, özellikle normal vatandaşların hayatının çok daha ucuz olduğunu belirten Yapıcıoğlu, “Bunu 6-7 Ekim olaylarında net bir şekilde gördük. Varlık sebebi halkın din, mal, can, nesil ve akıl emniyeti sağlamak olan Devletin ve yetkililerinin olaylar esnasında sessizliğe gömülmeleri ve olaylar bittikten sonra da ‘Şükür ki polis kurşunuyla ölen kimse olmamıştır.’ açıklamaları, halkımızda hayal kırıklığı yaratmıştır.” dedi.

PKK/HDP’nin yeniden sokak çağrısını değerlendiren Yapıcıoğlu, “6-7 Ekim’in topluma verdiği zarar ve vahşetler henüz taze iken, bu vahşete sebebiyet veren partinin yetkilileri adeta yeniden bir kaos çağrısı daha yaptı. 1 Kasım’da tekrar çetelerine sokağa çıkma çağrısı yapmalarından da anlaşılacağı gibi bu güruhun, 6-7 Ekim olaylarından hiç bir ders almadığı net bir şekilde ortaya çıkmıştır. Sanki bu sergilemiş oldukları vahşet görüntüleri hiç yokmuş gibi yeni yaptıkları çağrılarda da Kobani bahanesine sığınıyorlar. Bu sefer ki vahşet girişimini daha geniş çaplı düşünüyor olmalılar ki, ajanslara şöyle bir haber düşüyor; Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine bağlı iş makinelerinin yolları kapatmak için kullanılacağı ve bazı yerlerde kazı yapacaklarına dair söylentilerde başlamış durumda.” diyerek HDP’nin halkın malı olan araçlarla, halkın malına ve canına nasıl kastettiğini anlattı.
6-7 Ekim’de verilen şehitlere de değinen Yapıcıoğlu, şehitlerin asla kaybetmediğini, çünkü mazlumca ve İslami kimliklerinden dolayı katledildiklerine inandıklarını, Yüce Allah’ın onları, şehitlerden ve affedilenlerden yazdığını umduklarını belirtti. Hiç kimsenin bu dünyada baki olmadığını, ancak güzel bir son ile Allah’ın razı olacağı bir şekilde bu meşakkat dünyasından göçmenin ebedi bir mutluluk getireceğini ifade etti.

Son olarak Kürt meselesinin PKK meselesine dönüştürülmesini eleştiren Yapıcıoğlu, “Kürt meselesi ile PKK sorununun birbirine karıştırılmaması gerektiğini hükümete direk görüşmelerimizde, sürekli yaptığımız gündem değerlendirmeleri ile defalarca söyledik. Türkiye’de bir Kürt meselesi vardır. Bu mesele geçmişten beri vardır. Bu mesele PKK ile var olmadığı gibi PKK’nin bitmesi ile sona erecek bir mesele de değildir.  Eğer hükümet Kürt meselesini; silah, şiddet veya terörü bitirme meselesine indirgerse ve sadece bu yönüyle mesele halledilmeye çalışılırsa, yarın öbür gün PKK kendini fesih edince Kürt meselesi bitmiş mi olacak? elbette ki hayır. Eğer Kürt meselesi PKK’nin silah bırakmasına indirgenmeye devam ederse, hükümet güvenirliğini ve samimiyetini kaybetmiş olur.” dedi.

Ardından partililerin sorularını cevaplayan Yapıcıoğlu, daha sonra Konya’dan ayrılıp Ankara’ya geçti. (Hamza İrasul-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler