HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu: Saldırıyı tasvip etmiyorum

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu: Saldırıyı tasvip etmiyorum

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, katıldığı bir televizyon programında dün İstanbul Çağlayan adliyesinde düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden savcı Mehmet Selim Kiraz'ı şahsen tanımadığını, ancak hakkında hep iyi şeyle duyduğunu belirterek,

Merkezi Antep'te bulunan Kanal 5'in Genel Koordinatörü Atıf Özbey'in hazırlayıp sunduğu “Siyaset Analizi” programının bu haftaki konuğu, siyasete yeni soluk getiren ve memleket meselelerine dair önemli projeleri olan Hür Daha Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu oldu.

“Savcıya Allah'tan rahmet diliyorum”

Canlı yayınlanan programın başında dün İstanbul Çağlayan adliyesindeki rehin alma olayında hayatını kaybeden savcı Mehmet elim Kiraz olayıyla ilgili açıklamalarda bulunan Yapıcıoğlu, “Kendisine Allahü teâlâdan rahmet diliyorum. Rabbim taksiratını affetsin. Kendisi bizim hemşerimiz. Aslında ben Siirtliyim. Memleketim Siirt, fakat doğum yerim Batman, orada okudum ve büyüdüm. Üniversite yıllarına kadar orada kaldım. O yüzden Batmanlı olarak bilinirim. Ben de kendimi öyle kabul ediyorum, bundan gocunmuyorum… Fakat Babam ve Dedem Siirt'in Kurtalan ilçesinde yaşamışlar. Dün katledilen savcı da Siirtli bir savcımızdı. Kendisini şahsen tanımazdım, fakat ondan bahsedenler genellikle iyi şeyler söylüyorlardı. Gerçekten tasvip edilmesi mümkün olmayan bir olay. Evet, Türkiye’de adalet mekanizmasının durumu iyi değil. Hatta pek çok konuda, adalet mekanizmasından siyasi kararların çıktığı yönünde ciddi şikayetler var.” dedi.  

“İnşallah bir daha böyle bir şey olmaz”

Eylemi gerçekleştirenlerin bir davanın soruşturması dolayısıyla bazı ithamlarda bulunduğunu hatırlatan Yapıcıoğlu, “Velev ki bunlar doğru olsa bile, -doğruluğu tartışılır o ayrı mesele- bunun karşılığı bu olmamalı. Gidip Adliye binasında bir savcıyı önce rehin alıp, sonra kafasına silah dayanmış şekilde fotoğraflarını paylaşmak ve daha sonra öldürmek şeklinde olmamalı. Yanlıştır, bu Türkiye’ye bir şey kazandırmaz. Bu eylemi yapanlara da bir şey kazandırmaz. İnşallah bir daha böyle bir şey olmaz” diyerek temennilerini dile getirdi.

Yapıcıoğlu, 1 saat süren program süresince pek çok konuda partisinin görüşlerini dile getirdi. (Hürseda Haber)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.