HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Demir: Bu memleket HÜDA PAR'ın hizmetiyle ayağa kalkacak

HÜDA PAR'ın Şırnak Belediye Başkan Adayı Mustafa Çimen'in proje tanıtımı programında basınla bir arya gelen HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir, önemli açıklamalarda bulundu.

Şırnak Belediye Başkan Adayı'nın Şırnak için hazırladıkları proje tanıtım programında konuşan Şahzade Demir, siyaset farkı gözetmeksizin toplumla kucaklaşacaklarını belirtti.


"Biz halkımızın temel sorunlarını taşımaya aday olmuş bir partiyiz"

"Halk ile barışık bir siyaset anlayışı bizim temel misyonumuzdur" diyen Demir, "Seçimlerin Şırnak'ımız başta olmaz üzere bölgemize, ülkemize ve İslam âlemine hayırlı olmasını diliyorum. Şırnak ve çevresi için yapılacak çok farklı şey var. Yükümüz gerçekten çok ağır, bunların hepsinin üstesinden gelebilmemiz için sizinle, halkımızla yardımlaşarak, istişare içerisinde ve ortak akıl arayışıyla bunların üstesinden gelmek bizim en önemli misyonumuz, yıllardan beri bu memleket kaos anlamında çok sıkıntılar çekti. Bizim çok fazla yığılmış birikmiş sorunlarımız var. Şimdi bunların hepsini bugüne kadar çözmek adına adımlar atarak siyaset kurumuna adımlar attırmaya çalıştık. Direk iktidarda olamama ve yerel yönetim olarak şimdiye kadar inisiyatif ve idare elimizde olmadığı için maalesef sorunlarımız çözümsüzlüğe mahkum kaldı. Bizim en önemli misyonumuz halkın sırtına yük olan siyaset kurumundan ziyade, halkın yükünü kaldıran, sorunları çözen, halk ile barışık bir siyaset anlayışı bizim temel misyonumuzdur. Gerek yerel siyasette gerekse mecliste bu bizim temel görevimizdir. Biz halkımızın temel sorunlarını taşımaya aday olmuş bir partiyiz. Bizim Şırnak ve genelde temel anlamda 3 ana başlığa tekabül eden sorunlarımız var. İstikrarın sağlanması bizim öncelikli hususumuzdur. Bölgenin kalkınmasına dair yapılacaklar var. Bu kalkındırmaya iki başlığımız var, fiziki ve maneviyatımıza tekabül eden sorunlarımızı çözmek ve memleketimizi bu anlamda da kalkındırmaktır. İstikrarın sağlanması bize göre kardeşliğin tesisidir. Allah' u Teâlâ'nın herkese verdiği temel insan hakları ve özgürlüklerin çözümüne dair bir irade ortaya koymak bizim için çok önemlidir. Bu memleketin istikrar anlamında en önemli sorunu budur. Şimdiye kadar devletin uyguladığı güvenlikçi politikalar hem sorunu çözmeye ve bunu iddia eden yerel unsurların ortaya koyduğu askeri vesayet bu memleketi sadece yıktı. Sorunu daha da derinleştirerek memleketi çözümsüzlüğe mahkûm etti. Bizim HÜDAPAR olarak sorunlarımızı temel insan halkları ve özgürlüklerine dair yapılması gereken adımları barışçıl yöntemlerle memleketi daha fazla yıkmadan huzuru ve kardeşliği tesis ederek, siyaset farkı gözetmeksizin toplumumuzla kucaklaşarak çözmek bizim en önemli misyonumuzdur." ifadelerine yer verdi.

"Biz bu memleketi halkın sırtına yük olmuş idarecilerden, siyasetçilerden kurtarmak istiyoruz"

Demir, "Memleketin maddi anlamda kalkındırılması yine önemli bir husustur. Bugüne kadar memleketimize kayda değer bir yatırım yapılmadı. Var olan istikrarsızlık ve siyasi sorunlar diğer meseleler memlekete yatırım yapılmasına engel olarak bahane olarak gösterildi. Memleketimizde farklı zenginliklerimiz var. Ülkenin en zengin petrolleri burada Gabar dağında bulundu. Buna dair yatırımların yapılması çok önemlidir. Şırnak'ı kalkındıracak, maddi anlamda uçuracak bir alan. Petrolün buradan taşınıp götürülmesi, rafinerinin başka yerlerde kurulması bizim için sıkıntıdır. Petrolün rafinerisi burada kurulmalıdır, istihdamı buradan yapılmalıdır. Petrol sahasında çalışanların fark gözetmeksizin ihtiyacı olan herkesin buralarda çalıştırılması ve memleket için bir gelir kaynağına dönüştürülmesi için önemlidir. Habur sınır kapısı bu memleketin en önemli gelir kapılarından bir tanesidir. Habur sınır kapısı bu memleketi ekonomik anlamda uçurtması gerekirken, yerel halkın istifade etmesine çok ciddi engeller konuluyor. Binlerce kilometre uzaklıktan gelen mallar ülke sınırı üzerinden gönderiliyor kazanan ve istifade eden onlar ama bu memleket kazanmıyor. Serbest ticaret bölgelerinin kurulması halkın istifadesine açılması yerel halkın bavul ticaretinin önünün açılması ve buna benzer farklı yöntemlerin geliştirerek bölgenin kalkındırılması anlamında Habur sınır kapısının açılması çok önemlidir. Bizim için en önemli projeler içerisinde Manevi ve değerlerdir. Yeni neslin korunması anlamında bu memleketimiz Türkiye'nin en geri bırakılmış bölgesidir. Gençlerimiz sokaklarda heba oluyor, çocuklarımız uyuşturucu baronlarına. çetelere meze yapılıyor. Bunu en iyi bilen insanlarsınız. Bu bölgede çukur eylemleri döneminde binlerce çocuğumuz heba edildi. Bu gençlerimizin korunması muhafazası, Allah ile barıştırılması, manevi değerlerinin güçlendirilmesi ve istihdam edilmesi bizim için en önemli projelerden bir tanesidir. Bunlar memleketimizin birikmiş temel sorunlarıdır. Bugüne kadar kimsenin dokunmadığı sorunlardır. Siyaset kurumunun bu sorunları çözmeyi bir kenara bırakarak memleketin geleceğini düşünmek yatırım yapmayı kenara bırakarak, kendi menfaatlerini, kendi rantlarını, kendi çıkarlarının dertlerine düşmesi bunun en önemli sebebidir. Biz bu memleketi halkı sırtına yük olmuş idarecilerden, siyasetçilerden kurtarmak istiyoruz. Allah'ın izni ile bu memleket HÜDA PAR'ın hizmetiyle ayağa kalkacak, bir daha Abad olacaktır. Şırnak'ın yerel gündeminde de sorunları çözmek için çalışıyoruz. Şırnak ve çevresinin bağlantı yollarını bitirmek projelerimiz arasında, Şırnak'ta yaklaşık 40-50 bin dolayında korucu kardeşlerimiz var bunların özellikle özlük hakları, maaşları ve tazminatları noktasında yaşadıkları bazı sorunlar var bunların bir an önce netleştirilmesi ve mağduriyetlerin giderilmesi lazım. " dedi.

1.png

Sağlık alanındaki sorunlara dikkat çeken Demir, "Şırnak'ta sağlığa dair dünyaca sorun var hastanelerimiz sağlık altyapımız yetersiz. Vatandaşlarımız sağlığa ve tedaviye ulaşmak için büyük şehirlere gitmek zorunda kalıyorlar. Sağlık anlamında da buralara ciddi yatırımların yapılması lazım. Özellikle madde bağımlılığı çok fazla yaygınlaştığını biz hep beraber müşahede ediyoruz ve ciğerimiz yanıyor. Çocuklarımıza muhafaza etmemiz ve korumamız bizim için çok önemli bir unsur. Bunun için çocuklarımızı istihdam edip manevi anlamda desteklenmesi aile bağlarının güçlendirilmesi ailelerin bu konuda bilinçlendirilerek daha çok çocuklarınız hayır çıkması bizim için önemli bir proje. Bütün kadrolarımızla bu projelerimizi hayata geçirmek için çalışacağız. Biz siyaseti Ankara'da masa başında yapan bir parti değiliz. Ev ev dolaşır bütün sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderleri ile memleketin hayrını isteyen herkesle eş güdüm çalışarak bu memlekete ve toplumumuza hizmet etmeye devam edeceğiz." ifadelerine yer verdi.

"Dürüstçe siyaset yapacak insanlar için çok zor ve ağır bir süreç"

Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Demir şunları söyledi: Kazandığınız belediyelerdeki borçlar hakkında nasıl projeler hazırlayacaksınız sorusuna cevap veren Milletvekili Demir, "Türkiye'de belediyelerin çoğu aslında bataktır, batmıştır. Belediyelerde hizmet endeksli değil daha çok rant endeksli çalışmalar yapılıyor. Kayapınar belde belediyemizde yaptığımız çalışmalarımızla bir model oluştu aslında. Borçları kapatıp bütün yatırımı istihdama yönlendirmek, farklı farklı iş alanları açarak gelir elde edip yatırım ve İstihdam alanları açmak Bizim için en önemli husustur. Yerel yönetim anlamında çok ciddi sıkıntılar var. Dürüstçe siyaset yapacak insanlar için çok zor ve ağır süreç bekliyor. Çünkü ifade ettiğim gibi yerel belediyeler yerel yönetimler çok ciddi sıkıntılar yaşıyor. Siyaset kurumunun bu yanlış siyaset anlayışı nedeniyle Sıkıntılar ne kadar çok olursa olsun insan yapmak isterse yapar. Önün ne kadar engel çıkarsa çıksın memleketinin faydasını isteyen muhakkak bir yol bulur ve memleketine hizmet eder." diye belirtti.

"HÜDA PAR bundan sonraki süreçte Türkiye siyasetinde ana aktörü olarak çok önemli bir noktaya gelecek"

AK Parti ile yeniden bir ittifak olacak mı, seçimlere saygılı günler kala HÜDA PAR adaylarını çekip AK Parti'ye destek verecek gibi söylentiler var sorusuna cevap veren Milletvekili Şehzade Demir, "Şu an için hiçbir görüşme yoktur. Biz her yerde adaylarımızla sahadayız, Türkiye geneli olarak çalışmalarımız devam ediyor. Görüşme süreci bir buçuk ay önce bitti. İttifak sürecinden geçtik ama ittifak çıkmadı. Şu an ifade ettiğiniz söylentiler bir algıdır, seçmenin düşüncesini manipüle etmeye partimize HÜDA PAR'ın önüne geçmeye yönelik manipülasyondur. Hem bölgemizde hem Türkiye geneli partimizin siyaset anlayışına çok ciddi bir teveccüh var. Allah'ın izniyle HÜDA PAR bundan sonraki süreçte Türkiye siyasetinde ana aktörü olarak çok önemli bir noktaya gelecek ve memleketin sorunlarını çözümü Allah'ın izniyle HÜDA PAR'ın siyaset anlayışı ile gerçekleşecektir." şeklinde cevapladı.

Ana dilde yapılacak çalışmalar devam edilecek mi sorulan sorusuna cevap veren Milletvekili Şehzade Demir, "Partiyi kurduğumuz günden beri gündemimizde olan bir husus, her seçim beyannmemizde de muhakkak yer almıştır. Ana dilde eğitimin önüne açılması için kurslarla, seçmeli dersler seçilerek devam edilecek. Hükümet nezdinde Kürtçe ve Zazaca öğretmenlerin atanmalarının artırılması konusunda ciddi teşebbüslerimiz var. Allah'ın izniyle Allah u Teâla'nın hiç kimseye sormadan danışmadan herkese bu temel hak ve özgürlükleri hayata geçmesi noktasında muvaffak olana kadar bu çalışmalarını devam edecektir." dedi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.