HÜDA PAR GİK üyesi Aynur Sülün'e uçakta çirkin saldırı

HÜDA PAR GİK üyesi Aynur Sülün'e uçakta çirkin saldırı

Diyarbakır-Ankara uçağında örtüsünden dolayı hakarete uğrayan Hür Dava Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Aynur Sülün, birlikte yaşama kültürünün öğrenilmesi gerektiğini söyledi.

DİYARBAKIR-Ankara uçağında örtüsünden dolayı hakarete uğrayan Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Aynur Sülün, yaşadıklarını İlke Haber Ajansı'na anlattı.

Sülün, "Yanımda oturan bayan İslam’a ve örtüme hakaret edince ben de ona birlikte yaşama kültürünü öğrenmek zorundasınız dedim." dedi.

Kendisine hakaret eden kadının sadece kendisine değil, İslam’a ve İslam’ın değerlerine de hakaret ettiğini belirten Sülün, başından geçen olayı şöyle anlattı: "Ankara’ya doğru yolculuk yaparken uçakta bir bayan yanımda oturuyordu. Uçak hareket etmeye başlayınca çantamdaki "Kürtlerin İslam’la Kurtuluşu" adlı kitabı çıkartıp okumaya başladım. Yanımdaki bayan kitabı görünce yüz ifadesi değişti ve yanındaki beye dönerek, İslam’ı karalamaya ve İslam’ın insanları sömürdüğünü ve Kürtleri geri bıraktığını söylemeye başladı. Kadın daha ileri gidip hakarete, İslam’ı aşağılamaya başladı ve bana dönüp dönüp atıfta bulunmaya başlayınca, kendisine inanmayabilirsiniz fakat başkalarının inancına saygı duymak zorundasınız dedim."

 

"Birlikte yaşama kültürünü öğrenmek zorundasınız"

Bunları söylemesinin ardından bayının bu defa örtüsüne hakaret ettiğini ve kendisine, 'Sizin gibi insanların asla Kürtleri yönetmesine izin vermeyeceğiz' dediğini ifade eden Sülün, şöyle devam etti: "Bu diyalogdan sonra daha fazla hakaret etmeye, örtümle dalga geçmeye başladı. Sen dedi, suratını kapatmışsın bana hakaret mi ediyorsun? Sizin gibi insanların asla Kürtlerin temsilcisi olmasına izin vermeyeceğiz, Kürtleri yönetmesine asla izin vermeyeceğiz gibi ifadeler kullanmaya başladı. Örtüme hakarette ileriye gidince ben de, örtüme hakaret edemezsiniz dedim. Bunun üzerine sanki ona saldırıyormuşum gibi feryat edip etraftan yardım istemeye başladı. Emniyet kemerini çıkarttı ve bu kadın yüzünü sarmış, ağzını yüzünü kapatmış, çarşaf giymiş bana saldırıyor diye çığlık atmaya başladı. Bu arada personeli çağırıyordu. Kendisini teskin etmeye çalışmama rağmen çığlık atmaya devam etti."

 

"Başkalarının inancına hakaret özgürlük değildir"

Bayanın kendisine hakarete devam etmesi üzerine, birlikte yaşama kültürünü öğrenmek zorundasınız dediğini aktaran Sülün, "Uçaktaki yolcular bizi izliyorlardı. Hakarette ileri gidince kendisine dedim ki, benim örtümden dolayı bana hakaret edemezsiniz, inancımdan dolayı bana hakaret edemezsiniz, birlikte yaşama kültürünü öğrenmek zorundasınız. Başkalarının inancına saygı duymayı öğrenmek zorundasınız. Başkalarının inancına hakaret özgürlük değildir, dedim. Eğer bu şekilde yapmasaydım insanların tepkisini üzerime çekip, adeta bu kadına ne yaparsam yapayım kimse bana ses çıkartmaz havasındaydı. İftiramı atayım zaten ne yapsam insanlar normal karşılayacaklardır şeklinde bir görüntü oluşturmaya çalışıyordu." sözlerine yer verdi.İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler